Jan-Olof Strandberg & Armand Sabal-Lecco Project

Kuvat:

30.04.2016 08:39


Jan-Olof Strandberg & Armand Sabal-Lecco Project: Live in Finland

Live in Finland

SCR-1011

Oletko kuullut lähietäisyydeltä ison kissapedon kehräävän lempeästi? Kunnioitettavan suurikokoiset, mutta rennon rauhalliset afrikkalaiset villieläimet tulevat mieleen, kun aloituskappaleen tunnelmat johdattavat lämpimän aurinkoiseen soundi- ja rytmimaailmaan. Kaksi bassokitaraa murisee enimmäkseen ystävällisesti, mutta välillä rockaavan vihaisestikin. Liikutaan värikkäässä fuusiojazzmaisemassa tiukan 70-lukulaisen funksäihkeen ja etnohenkisten afrorytmien välimaastossa. Muistumia monesta suunnasta sädehtii vastaan: Weather Report, Wigwam, funk ja jopa espanjalainen perinnemusiikki ja kansanlaulut tulevat hetkittäin mieleen.

Peruskiven valavat Jan-Olof Strandberg ja Armand Sabal-Lecco synergisesti bassotellen. Jartsa Karvonen rummuissa luo tanakan rytmisen fuusiopoljennon. Saumattoman kokonaisuuden muut muurarit ovat Jukka Gustavson ja Sami Virtanen.

Jan-Olof Strandbergin monista yhtyeistä Strandberg Projectin tavoite on saattaa yhteen erilaisia soittimiensa huipputaitajia tuorein ideoin, ja näin luoda jotakin uutta. Perusrakenteen luovat Jukka Gustavson, Sami Virtanen, Jan-Olof Strandberg ja Jartsa Karvonen. Säännöllisinä vieraina ovat olleet mm. Paul Jackson, Armand Sabal-Lecco, Raul Vaigla, James LoMenzo, Michael Manring, Mel Gaynor, Tomuyaki Abe, Verneri Pohjola ja Dominique Di Piazza. Yhtye on julkaissut useita albumeja vuodesta 1995 alkaen ja keikkaillut Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Itä-Aasiassa.

Kamerunissa syntynyt Armand Sabal-Lecco on maailmankansalainen ja multi-instrumentalisti, joka hallitsee laajan musiikkiskaalan rockista ja funkista fuusiojazziin. Hän on soittanut lukuisten maailman huippujen kanssa, joista voi mainita mm. seuraavat: Paul Simon, Vanessa Williams, Maxi Priest, The Brecker Brothers, Herbie Hancock, Manu Dibango, Ladysmith Black Mambazo, Jonathan Butler, Sting, Ray Charles ja Stanley Clarke.

Sabal-Leccon ja Jan-Olof Strandbergin bassosoundit ja ajatukset tuntuvat synkkaavan täydellisesti yhteen. Bassokitarat vuorottelevat säestys- ja soolotehtävissä nautinnollisesti keskustellen. Lämmin Afrikka ja viileä Pohjola täydentävät toisiaan hedelmällisellä tavalla. Kappaleista syntyy lähes elokuvallisesti vaihtelevien visioiden kaleidoskooppi. Bändin yhteissoitto on kauttaaltaan hienovaraisen tyylikästä.

Levyn soundit on erikseen mainittava lämpönsä ja syvyytensä ansiosta. Varsinkin bassosoundit ovat erottelevuudessaan ja mehukkuudessaan esimerkilliset. Levyssä maistuu 70-luvun fuusiomusiikki, mutta onneksi ei soundiensa puolesta. Olisipa ennen osattu tällaiset livesoundit!

Levyn vaihtelevat tunnelmat tiukasta afrofunkista maalailevaan soundifuusioon jättävät ilmavan tunnelman ja hymyn huuleen. Musiikin maailma on kuin lämmin syli, johon on hyvä upota pidemmäksikin aikaa.

 

Armand Sabal-Lecco: bass, Jan-Olof Strandberg: fretted & fretless bass, Jukka Gustavson: Hammond organ & keyboards, Jartsa Karvonen: drums, Sami Virtanen: guitar & keyboards

Produced by: Jan-Olof Stranberg & Sami Virtanen
Recorded at: Sellosali & SV Studio between April-November 2014
Recoded by: Tatu Turpeinen & Sami Virtanen
Mixed by: Sami Virtanen
Mixing assistants: Jan-Olof Strandberg & Armand Sabal-Lecco
Mastered by: Tatu Turpeinen  

01. Welcome To The Show (Sami Virtanen) 4:10
02. Gizga (Armand Sabal-Lecco) 10:11
03. Two Sisters intro (Jan-Olof Strandberg) 2:23
04. Two Sisters (Jan-Olof Strandberg) 3:05 (Dedicated To Tia & Tuuli Martikainen)
05. Couscous Clan (Armand Sabal-Lecco) 12:18
06. Dominique intro (Jan-Olof Strandberg) 2:12
07. Dominique (Jan-Olof Strandberg) 6:13
08. Tom’s Nurses (Sami Virtanen) 14:15
09. Behind The Curtains intro (Jan-Olof Strandberg) 1:53
10. Behind The Curtains (Jan-Olof Strandberg) 6:10

 

 

Takaisin

Artikkeli luettu 914 kertaa