Janne Huttunen

Kuvat:

23.01.2018 17:20


Janne Was Here
Hut-Tune 2017

Levydebyyttinsä jazzmuusikkona tekevä Janne Huttunen (42) on varsin tuntematon nimi ns. jazzpiireissä, vaikka mies on toiminut musiikissa jo pitkään. Hän on kirjoittanut kappaleita mm. Waltteri Torikalle ja Robinille sekä tuottanut monenlaista popmusiikkia ja ollut mukana erilaisissa televisiotuotannoissa.

Tuon poptaustan heijastumaa lienee, että hänen jazzesikoisensa kappaleet ovat varsin tarttuvamelodisia. Myös tempoissa on kappaleiden välillä tervetullutta kontrastia tuovia eroja. Nykyään turhankin usein monilla levyillä kaikki tempot pyörivät mediumin tuntumassa.

Tuottajataustan ansiota varmaan, että kokonaisuus on erittäin huolellisesti työstetty, myös sovituksien ja äänitysten suhteen. Esimerkiksi muutamien kappaleiden sovituksiin on rakennettu hienoja dynamiikan vaihteluja.

Levyn musiikillinen linja on modernia hardbopia. Jos Suomesta haetaan vertauskohtaa, mieleen tulee suunnilleen saman ikäinen Timo Lassy. Yhdistävänä tekijänä on sekin, että Jannen kanssa soittava pianisti Henri Mäntylä on keikkaillut myös Lassyn kanssa.

Huttunen paljastuu tällä levyllä erinomaiseksi saksofonistiksi, joka varsinkin tenoristina äityy välistä todella ärhäkkääseen soitantaan levyn voimanumeroissa. Hänen tenorisoundinsa on terävä ja selkeä muistuttaen jenkkien studiotenoristeja.

Ammattitaito tulee esiin myös kanssamuusikoiden valinnassa. He näet ovat alan kärkikaartia. Tosin kaksi lisäpuhaltajaa ovat mukana vain taustasoittajina. Mutta olisi ollut ihan kiva, jos esimerkiksi jossain numerossa herrat Louhivuori ja Kortehisto olisivat olleet kirittämässä Jannea myös solisteina.

Millainen Janne Huttunen on livenä? Se paljastuu 1. helmikuuta Koko Jazz Clubissa Helsingissä.

Janne Huttunen, tenori- ja sopraanosaksofoni, Henri Mäntylä, piano, Ville Herrala, basso, Jaska Lukkarinen, rummut sekä Kalevi Louhivuori, trumpetti, Jay Kortehisto, pasuuna, Abdissa Assefa, perkussiot.

Äänitys: Rosku Lohiniva & Miikka Huttunen Sonic Pump. Miksaus: Miikka Huttunen. Masterointi; Svante Forsbäck Chartmakers.

1. Don’t Hurry for me
2. Snake on the Beach
3. Capetown Boogie Woogie
4. Gray and Misty
5. Mumble and Rumble
6. You Can’t Dunk
7. Janne Was Here
8. You’ll Be There Soon
9. My Own Moment

Kaikki sävllykset: Janne Huttunen

Takaisin

Artikkeli luettu 1699 kertaa