Jarring

Kuvat:

01.06.2017 13:46


Jarring: Give me back my zen

Give me back my zen

Jarru 004

Jo vain ovat Napapiirin kainaloiset lykänneet jazzaavan lätyn lantalaisten kuunneltavaksi ja ihmeteltäväksi. Kotikutoisen verkkaisena ja yksinkertaisen kulkevana. Tavallaan samoja askeljälkiä, joita Jukka Eskola Soul Trio on lampsinut tämän kevään ajan. Ei kuitenkaan plagioiden, vaan kumiteräsaapastahdituksin souljazzia, hardpoppia että lattaria maustaen.

Runoilija Jari Pulsan musiikillisten tuotteiden myötä hipsutellaan jazzin maailmoihin. Jotenkin kaamostunnelmissa… vaiko lie metrisessä hangessa kahlaten. Mieleen tulee nuoruuspäivien kuppilapoljennot, joissa urkuri vongutteli peliään kiimaan kutsuen ja tenoristi puhkui flirttaillen seksinnälkää savuisen Sampon vintin hämyyn… se oli aikaa se.

Eli nyt väännetään jotenkin vantus kädessä sitä ihteään. Ihan makoisan muikeasti, mutta askel tai kaksi suuntaan a tai b olisi tuonut  lisää sitä nk munaa… tunnelataukseen. On sitten makuasia, että olenko oikeassa eli en.

Pulsa osoittautui ensimmäisellä levyllään tolkun puhaltajaksi, eikä tälläkään plätyllä ole valittamista. Hänen väkevyytensä on tavallaan hänen jazzillinen tavanomaisuutensa. Jokunen irtiotto ja improluraus on kuultavissa, mutta muuten tasavarmaa tallausta, kuten Luiron Taunon kävely aikoinaan Ounaskosken sillan kaiteella.

Urkuri Marko Kantola sen sijaan ryystää rytmiä uruillaan kuin aikamiehet. Hänen soittopelinsä soundi on nannaa, jossa synti ja magia yhtyvät mustaan perusajatukseen.

Bassonvartta hyväilevä Hannu Raudaskoski on pompottanut sydänsykettä moneen yhtyeeseen ja tilanteseen. Niin nytkin aistikkaan tehollisella tavallaan.

Rumpali Olli Koskela mättää kalvojaan ja helistää peltejään totisen räväkällä otteella. Välillä liiankin esiintunkevalla tavalla. Hän sekä perkussiota hoiteleva Kemijärven kasvatti Henri Tervo lyövät kuitenkin monitahokkaan rytmimaton muitten tallottavaksi.

Tietty yksinkertaisuus ja verkkaisuus ovat tämän plätyn yleisilme, jota toki kiihdytetään tennareiden myötä ainakin raidalla kolme… liekö rivakampi tahti johtuu kiireestä yksitähtisen ostoon… vaiko seuraavan raidan sylttytehtaalle.

Mukavalta maistuvaa paikallisjazzia, joka pitää jazzin hengissä myös joulupukin manttaalikunnassa.

Manttaalikunnassa, jossa vierailee satojatuhansia ulkomaisia turisteja vuosittain… olisiko syytä kehittääkin ihka oma Santa Claus Jazz –tyyli, joka tasokkaasti toteutettuna liikkuisi ympäri maailmaa joulupukkia tervehtimään tulleiden muunmaalaisten myötä… jazzhan on maailman kieli.

Tässä yhdenlainen mallikappale, josta voisi edelleen kehitellä joulurauhaa ja säyseän laiskaa jazznautintoa.

Tämä levy on tasapainoista ja yksinkertaista leppoisalla tavalla. Kuitenkin osaavasti. Ja hyvin teknisesti toteutettua. (OR)

 

Jari Pulsa tenor saxophone, Marko Kantola keyboards, Hannu Raudaskoski double bass, Olli Koskela drums, Henri Tervo percussion

Recorded on May 4 – 6, 2016 at the Forestry Museum of Lapland, Rovaniemi, Finaland
Recording, mixing and mastering engineer Timo Rehtonen  

1. Give me back my zen 3:42
2. Bluesah 3:39
3. Tennar Walkin’ 3:30
4. Aladobe Factory 4:44
5. Dark Roast 6:38

All compositions and arrangements by Jari Pulsa

 

Takaisin

Artikkeli luettu 346 kertaa