Jessica Riippa

Kuvat:

16.09.2013 12:40


Jessica Riippa: Calm my nerves

Calm My Nerves 

Tämä Jessica Riipan debyytti ilmestyi jo loppukeväällä, mutta jäi jotenkin levypinon alimmaisten joukkoon ja pitkän kuuman kesän jälkeen joutui nyt vasta syksyn kellastuvien lehtien myötä soittimeeni. Valitettavasti, sillä tämä monitahoinen levy olisi ollut oivaa kuunneltavaa kesämökin hämyssä.

Tämä ei ole sinänsä jazzlevy, vaan sekoitus jazz-blues-tango-folk-rock -pohjaista musisointia ja laulua. Mutta juuri nuo moninaiset elementit ja väkevä tunteenpalo, jolla se esitetään, sai mielenkiinnon heräämään.

Jessica ei sano olevansa jazzlaulajatar vaan yhtälailla soul- ja rocklaulajatar. Hän kertoo löytäneensä oman itsensä kokeilemalla eri genrejä. Tuo moninaisuus onkin hänen kohdallaan rakkaus esittämäänsä musiikkiin. Ja se kuuluu…

Kaikki tämän levyn kappaleet ovat alaveteliläisen Jessican omia sävellyksiä. Vaikka levyn tunnelataus ja perusväritys on tummasävyinen, jopa melankolinen, on se silti erittäin intensiivinenja pikantteja yksityiskohtia sisältävä. Jessican teatraalinen tausta on myös omiaan lisäämään kappaleisiin jännitettä, tunnetta, tuskaa… Erinomaista!

Levysisällöstä voidaan otta esille vaikkapa tango -formaattiin sorvattu I said yes… väkevän voimakas piazzola -mausteinen purkaus. Tai bluesaava, raastavan voimakas Just alone. Myös levyn nimkkokappale Calm my nerves on täynnä kouriintuntuvaa draamaa, upeaa äänenkäyttöä…

Äänenkäyttöä, jossa on mukana aitoutta. Brutaalia väkevyyttä ja ilmaisuvoimaa. Sen soivuus niin hempeissä balladadeissa kuin raastavan karheissa tunnepurkauksissa on nautittavaa. Toisaalta hänen laulunsa on hyvinkin teatraalista esittämmistä. Sen takia se, minkä hän häviää enemmän koulutetuille laulajattarille, korvautuu juuri tuolla seikalla.

Hänen säestävä orkesterinsa liikkuu upeasti samoissa sfääreissä. Se on sisäistänyt erinomaisen hyvin esitettävän musiikin sielun. Oman kiitoksensa ansaitsee myös levyn erinomainen tekninen laatu, joka tuo esille hienosti niin Jessican kuin soittajienkin osaamisen.

Tämä levy on hieno monitahokas, seikkailu musiikin ja draaman maailmaan. Levy yllätti joka suhteessa positivisesti.

Kuunnelkaa keskipohjalaista osaamista… hyvin maukasta sellaista! (OR)

Jessica Riippa, vocal, piano, clarinet, Eevalotta Matikainen, bass, Samuel Sjöstrand, piano, Janne Kesäniemi, drums, Julia Hansson, accordian (# 4, 5, 6) , Jonas Rintala, saxophone, Niko Riippa, guitar (# 1, 3, 4), Jussi Poikkimäki. guitar (# 2)

Recorded and mixed by Mika Paananen

Mastered by Svante at Chartmakers

1.  I can’t remember  4:18

2.  The Lake  3:12

3.  Just alone  3:27

4.  I said yes  3:54

5.  Dreamer  5:04

6.  Ja veit  3:51

7.  Calm my nerves   2:42

8.  Complicated   3:57

All songs by Jessica Riippa

Takaisin

Artikkeli luettu 2033 kertaa

Translate »