Jukka Eskola Soul Trio

Kuvat:

21.12.2016 10:22


Jukka Eskola Soul Trio: Jukka Eskola Soul Trio II

Jukka Eskola Soul Trio II 

GROTTO002

Se lähti kuin lintu kädestä B3:n orgaanisen retvakilla henkäyksillä ja rumpupatteriston tahdituksilla. Rytmikkään tukkoisesti, johon samansävyinen flyygelitorvi yhtyi kevyeen luritteluun. Hyvänmakuinen ja kevyen viihdyttävä avaus, johon rytmitennari vastasi kepeän herkästi.

Asialla taiturimainen ja hyvää mieltä kylvävä joukko, Jukka Eskola Soul Trio. Nämä soitintensa mestarit loihtivat ilmoille takuuvarmaa, mutta sielukkaan mukaansatempaavaa musisointia. Ilman mitään turhia erikoisjippoja tai poikikitaiteellisuutta, nyt tallattiin mukavan aistikkaalla rytmipolulla kuulijoitten sydämiin.

Trumpetisti Jukka Eskola loistaa trumpetteineen ja flyygelitorvineen, jälleen kerran. Herran puhaltamista on todellinen ilo kuunnella. Se saa mielen seestymään ja jazzillisen rauhan valtaamaan sielun sopukat. Erinomaisen upeaa ja taidokasta työskentelyä… maailmanluokan sellaista.

Hammondin ajaja Mikko Helevä on kasvanut isoksi käsitteeksi suomalaisella jazzkartalla. Hän on jaksanut työstää tuota keinuvarytmistä, legendaarista urkukonettaan vuosikaudet osin toisten varjossa. Mutta viime vuosina hän on noussut parrasvaloihin, soittimensa eittämättömään eliittiin. Ja upeasti kulkee myös tällä levyllä… isolla kädellä ja jalkatyöstöllä.

Patteristonkomentaja Tepo Mäkynen kantaa aistikkaasti jazzeliitin viittaa ja täydentää tämän trion huippuosaamisen levyllä täydelliseksi. Taustarytmittäjänä kuin soolosuorittajana. Mestarilla on mestarinotteet… mikäpäs se siinä.

A-puolen avausraita For Anne Lee on väkevä osoitus herrojen Eskola & Mäkynen sävellystaidoista. Kun homman täytyy toimia, niin tässä se toimi täydellä teholla.

B- puolen avaus Soft Drop oli taas vastakohtainen eli herkkää hellittelyä. Käänteisen hienoa laatua sekin.

Lyhyestä virsi kaunis… niinpä niin, sillä tämä neljän raidan vinyyli jätti aidon himon trion esittämään musiikkiin. Tuli tunne kuin ennen vanhaan, kun karkkipussi tyhjeni… tätä täytyy saada lisää. (OR)

 

Jukka Eskola, trumpetti / Teppo Mäkynen, rummut / Mikko Helevä, urut

A
1. For Anne Lee
2. Martha’s New Moment   

B
1. Soft Drop
2. More (Theme from Mondo Cane)

Sävellykset: Teppo Mäkynen & Jukka Eskola, paitsi B2: Riz Ortolani & Nino Olivero

Takaisin

Artikkeli luettu 448 kertaa