Jukka Eskola Soul Trio

Kuvat:

07.07.2016 12:50


Jukka Eskola Soul Trio: Jukka Eskola Soul Trio

Jukka Eskola Soul Trio

Grotto Editions ‎– GROTTO001, We Jazz ‎– WJEP01

Trumpetisti Jukka Eskolan uuden Soul Trio -projektin uusi EP lähtee liikkeelle Railyard Boogien velmulla svengillä ja neliraitainen ei laske kuulijaa otteestaan 22 minuutin kestonsa aikana. Kyseessä on juurikin niin varmaa viihdyttävää groove-jazzia kuin bändin kokoonpanolta saattoi odottaa. Eskolan rinnalla ydintrion muodostavat uruissa Mikko Helevä ja rummuissa Teppo Mäkynen ja levyllä bändiä vahvistavat basisti Ville Herrala, yhdellä raidalla ruotsalaishuilisti Magnus Lindgren ja kahdella saksofonisti Timo Lassy.

Tästä levystä puhuttaessa ei voine ohittaa tämän vuosituhannen uuden jazz-sukupolven nousussa keskeisessä asemassa ollutta Ricky-Tick Records levy-yhtiötä. EP on nimittäin Ricky-Tickin taustalla olleen Antti Eerikäisen uuden levy-yhtiön – Grotto Editionsin – ensimmäinen julkaisu ja nu-jazz henkinen Ricky-Tick soundi elää levyllä vahvana – Mäkysen tuottamalla levyllä henkisesti kaukana ei olla Eskolan ensimmäisistä soolojulkaisuista ja Lassyn ollessa mukana Five Corners Quintetista, Mäkysen sävellys Subterranean Variations  tuo myös elävästi mieleen Stance Brothers -projektin.

Toisenlaisia sävyjä tullessaan tuo levyn päättävä Mercer Ellingtonin sävellys Jumpin’ Punkins jossa herkutellaan oikein kunnolla vanhemman ajan tunnelmalla. Niin Eskola kuin Heleväkin osoittavat, että trumpetti-urku trio taipuu taitavien soittajien käsissä moniin eri tunnelmiin.

Tämän kokoonpanon kahdesti livenä nähneenä yksi varsin ilmeinen tyyli ja tunnelma loistaa poissaolollaan – perinteistä 60-lukulaista soul-jazzia joka muodostaa bändin livesetistä valtaosan löytyy nimittäin levyltä varsin pienissä määrin.

Lyhyt levy jättää nälkäiseksi, mutta tästä bändistä kuullaan varmasti vielä. (PV)

 

Jukka Eskola – trumpetti, Mikko Helevä – urut, Teppo Mäkynen – rummut
feat. Ville Herrala – basso, Magnus Lindgren – huilu, Timo Lassy – saksofoni

Recorded By – Petri Asiala
Recorded By, Mixed By – Abdissa Assefa
Mastered By – Jukka Sarapää

A1 Railyard Boogie 5:57
Written By – Jukka Eskola, Teppo Mäkynen
A2 Subterranean Variations 5:17
Written By – Teppo Mäkynen
B1 Hong Thong 6:35
Written By – Jukka Eskola
B2 Jumpin’ Punkins 5:01
Written By – Mercer Ellington

 

Takaisin

Artikkeli luettu 574 kertaa