Julian & Roman Wasserfuhr

Kuvat:

16.03.2017 13:19


Julian & Roman Wasserfuhr: Landed in Brooklyn

Landed in Brooklyn

ACT 9829-2

Trumpetisti Julian Wasserfuhr oli vain 17-vuotias julkaistessaan esikoisalbuminsa Remember Chet vuonna 2006. Otsikko viittaa selvästi ja vääjäämättömästi suoraan hänen suureen esikuvaansa Chet Bakeriin. Julian ja häntä kolme vuotta vanhempi pianistiveljensä Roman ovat tehneet nyt yhtäjaksoista ja tiivistä yhteistyötä runsaat kymmenen vuotta. Molempia pidetään heidän kotimaassaan edelleenkin Saksan nuorina ja lahjakkaina uusina kykyinä.

Yhteisiä levyjä on vuosien saatossa kertynyt muutamia. Tätä levyä varten veljekset matkustivat New Yorkiin ja lyöttäytyivät siellä yhteen paikallisten jonkin verran jo nimeä saaneiden studiokettujen kanssa.

Helppous ja helppo omaksettavuus on eräitä veljesten musiikkiin liitettyjä sanoja. Ja täytyypä sanoa, että juuri nuo sanat kuvaavat hyvin Wasserfuhrien musiikkia. Soitto on sujuvaa, ja beatit ovat kohdallaan. Hieman lurittelun puolelle homma kuitenkin menee. Rutiininomaista, tyyntä ja virheetöntä kevyttä kenttähuttua ilman ihmeempiä taiteellisia ambitioita. Kokonaisuus horjahtelee jossain hissijazzin ja modernin mainstreamin tarkemmin määrittelemättömässä välimaastossa.

Toki Julian Wasserfuhr säkenöi solistina erityisesti flyygelitorvellaan. Se tuntuu olevan hänelle trumpettia luonteenomaisempi soitinvaihtoehto. Flyygelitorven pehmeä soundi sopii myös tähän musiikkiin. Kenties, ja todenäköisesti, jopa paremmin kuin trumpetti.

Soolot sujuvat mallikkaasti myös muilta sessioon osallistuneilta soittajilta. Esimerkiksi Donny McCaslinin tenoria kuuntelee varsin mielellään. Vanhempi Wasserfuhr hoitelee puolestaan sekä pianosäestykset että -soolot ryhdikkäästi.

Eipä tässä mitään hätkähdyttävää uutta ja erikoista ole tarjolla. Leppoisaa, ja kuten sanottu, helposti pureskeltavaa tavaraa. Musiikkia lepopäivän ratoksi.  (TV)

 

Julian Wasserfuhr: trumpetti ja flyygelitorvi, Roman Wasserfuhr: piano, marimba ja seaboard, Donny McCaslin: tenorisaksofoni, Tim Lefebvre: sähkö- ja kontrabasso, Nate Wood: rummut.

Äänitys: Max Ross, Systems Two Recording, Brooklyn (New York), 13.-14.08.2016. Miksaus ja masterointi: Klaus Scheuermann, syyskuu 2016. Valokuvat: Jimmy Katz. Julkaisuvuosi: 2017. Tuottaja: Al Pryor. Intendentti: Siggi Loch.

1. Bernie’s Tune (5:50)
2. Tutto (5:11)
3. Tinderly (7:25)
4. Durch den Monsun (P.Benzner, P.Hoffmann, D.Jost, D.Rost & B.Kaulitz) (8:19)
5. Carlo (6:06)
6. S,N,F.C. (6:05)
7. Ella (4:44)
8. Seven Days (Sting: G.M. Sumner) (5:44)

Bonus Track:
9. First Days Of Dawn (7:31)

Sävellykset: Julian & Roman Wasserfuhr, ellei toisin mainittu.

Takaisin

Artikkeli luettu 285 kertaa