Kari Antila – Peter Hertmans

Kuvat:

22.11.2016 16:11


Kari Antila - Peter Hertmans: Guitar Stories

Guitar Stories

Seventh String Music 2016,SSMCD-1

Akustinen kitarapari. Herkistelyä parhaasta päästä. Tyylipuhtaasti. Säestettynä muutamalla teräskielten otevaihtokahinalla. Siis puhdasverisen aitoa kuusikielisten komentoa. Ilman mitään sen kummempia sähköisiä vempaimia ja tehokeinoja. Hienolla ammattitaidolla ja pieteetillä.

Asialla Laitilan munapitäjän kasvatti, kitaristi Kari Antila, joka työskentelee pääasiassa Belgian Gentistä käsin. Hänet tunnetaan Suomessa myös Laitilan Jazzkukko -tapahtuman sieluna. Aisaparina tällä levyllä Antilalla on belgialaiseen kitaristieliittiin kuuluva Peter Hertmans (s. 1960).

Kitaristiparivaljakon lisäksi levyllä soittavat kuudella raidalla Sal La Rocca pystybassoa ja Lionel Beuvens rumpuja. Näin kokonaisanti vankistuu ja samalla jollainlailla arkipäiväistyy. Ei mitenkään haittaavasti. Toisaalta lisämiehitys tuo omanlaista vaihtelua ja rytmiväkevyyttä kokonaisuuteen.

Kuten sanottua, kitarointi on messevän melodista, tyylikästä  ja kuulijaystävällistä soitantoa, jossa liikutaan rauhaisasti 1900-luvun loppukymmenten mestareiden jalanjäljissä. Soiton puhtaus ja akustinen sielukkuus saavat kuuntelijalle aikaan hyvänolontunteen.Nyt ei pyritä mihinkään erikoisjippoihin tai teknisiin kommervenkkeihin, vaan annetaan Antilan ja Hertmansin loihtia  hienosti soiva ja melodinen sävelmatto.

Levykokonaisuus on koottu siten, ettei se pääse puuduttamaan, vaan sen kokonaisgenre tarjoilee hienosävyistä vaihtelua. Jazzkitarointia, jossa käydään eri tyylilajeissa. Hienolla otteella ja upeasti yhteensoittaen. Maukas kokonaisuus, josta ei ole syytä erotella kumpaakaan kitaristia sen enemmälti.

Tämä levy on akustisuudessaan hieno vastakohta esimerkiksi virtuoosipari Björkenheimin ja Jaak Sooäärin räjähtävälle revitykselle. Kumpikin duo mestareita omalla sarallaan.

Kari Antila osoittaa tällä levyllä oman osaavuutensa ja kuuluvuutensa eurooppalaisen jazzin kitaristieliittiin. Myös  levyllä kuultavat hänen sävellyksensä osoittavat hänen oivat säveltäjänkykynsä.

Tämä levy on hyvältä maistuva namupala niille, jotka pitävät menneiden vuosikymmenten kitarajazzista. Myös muut saavat tältä levyltä oivan läpileikkauksen siitä, mitä akustinen kitarajazz on parhaimmillaan.

Kuunnelkaa, ette pety. (OR)

 

Kari Antila, kitarat, Peter Hertmans, kitarat, Sal La Rocca, basso, Lionel Beuvens, rummut

Recorded at Het Bruggenhuis, Geraardsbergen, Belgium, 25 -26 april 2016 and Peter’s homestudio, Dworp, Belgium, january 2016

1. Estate (B. Martino) 6:25
2. What’s Left? (Peter Hertmans) 5:28
3. Chi Chi (Ch. Parker) 3:50
4. Nuts of the Night (Kari Antila) 4:43
5. Brooklyn Bound (Kari Antila) 4:55
6. Waiting (Peter Hertmans) 5:35
7. Stretched Nude (Peter Hertmans) 5:24
8. All or Nothing at All (Lawrence – Altman) 5:57
9. Deep (Kari Antila) 5:56

 

 

 

 

Takaisin

Artikkeli luettu 1405 kertaa