Kari Ikonen Trio

Kuvat:

08.06.2018 08:58


Kari Ikonen Trio: Wind, Frost & Radiation

Wind, Frost & Radiation

Ozella Music OZ087CD / OZ1087LP

Kolmannella studiolevyllään Wind, Frost & Radiation pianisti Kari Ikosen trio ottaa askeleen kohti tavanomaisuutta. Edellisille levyille oli ominaista erilaisilla musiikkityyleillä herkuttelu ja toisella Beauteous Tales and Offbeat Stories levyllä villimmät ja vapaammat pienet tunnelmapalat erottivat levyn modernien pianotriojen valtavirrasta.

Mutta kovinkaan kauaksi ei tämäkään omena ole siitä puusta pudonnut. Armenialaistaustainen basisti Ara Yaralyan on vaihtunut Olli Rantalaan, mutta kaunis melodinen jousellasoitto luonnistuu hyvin Rantalaltakin ja on ripaus armenialaistakin musiikkia mukana trion tulkitessa Karen Hachaturianin musiikkia.

Levyn nimi heijastuu yksittäisissä kappaleissa – avausraitaa innoittaa Länsi-Afrikassa puhaltava Harmattan-pasaatituuli, säteilyä löytyy Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuuden autioittamasta Pripyatista ja The Roaring Frost on puolestaan Alice Meynellin runoon sävelletty kappale jonka tulkitsee laulaja Mia Simanainen. Kaikki oivia esimerkkejä Ikosen monipuolisesta innoitteiden kirjosta.

Trio näkyy levyn kannessa ylösalaisena heijastumana lammikossa jalkoihin ja korkeintaan keskivartalon heijastumaan rajattuna. Siinä on jotain kuvaavaa – hieman etäistä melankoliaa, pohdiskelevaa asennetta mutta myös yllättäviä uusia näkökulmia. (PV)

 

Kari Ikonen, piano, Olli Rantala, kontrabasso, Markku Ounaskari, rummut, Mia Simanainen, laulu kappaleessa The Roaring Frost

Äänitys syyskuussa 2017: Michael Dahlvid, Studio Nilento, Ruotsi.
Miksaus lokakuussa 2017: Lars Nilsson, Studio Nilento, Ruotsi.
Masterointi: Hans-Jörg Maucksch, Pauler Acoustics, Saksa.
Tuottaja Kari Ikonen

1. Harmattan 7:40
2. Pripyat 7:03
3. Levoton 5:16
4. Kuru 6:10
5. Beatamente 9:05
6. The Roaring Frost 4:11
7. Waltz from The Masquerade Suite 6:03

Kaikki sävellykset: Kari Ikonen, paitsi Waltz from The Masquerade Suite,
jonka on säveltänyt Aram Hatšaturjan ja sovittanut Kari Ikonen.
Runo The Roaring Frost: Alice Meynell.

Otteita Kari Ikonen Trion levyltä: https://soundcloud.com/kari-ikonen/sets/wind-frost-radiation-excerpts   

 

Takaisin

Artikkeli luettu 184 kertaa