Kenny Werner Trio

Kuvat:

30.03.2018 15:30


Kenny Werner Trio: Animals Crackers

Animal Crackers

Pirouet Records, PIT 3099

Pianisti ja säveltäjä Kenny  Werner (s.1951) on suomalaisille hyvinkin tuttu  monista vierailuistaan, ja hän taitaa olla edelleen jonkinlainen vieraileva dosentti Sibelius-akatemian jazzosastolla. Myös Guggenheim-säätiö on kannattanut häntä, ja ehkäpä myös päinvastoin.

Levylle on tallentunut tavallaan fiksusti vuoroin omia sävellyksiä ja ikivihreitä, joista on mukava seurata trion metodia melodioiden kiertelyssä ja muuntelussa. Se on mielikuvituksekasta ja yllättävää, ja vain muutamassa kohdassa polkee paikallaan.

Levyn keskivaiheilla rupesin miettimään taas, että yllättävän vähän kuuluu atonaalisia sointuja. Samassa kuitenkin kappaleessa ”Breathing Torso” Werner siirtyy sinfonisiin tunnelmiin vedellen pitkiä teemoja syntetisaattorilla nimenomaan atonaaliseen tyyliin.

Rumpali Ari Hoenig on julkaissut opastusta melodiseen rummunsoittoon. Tähän nähden hänen tekniikkansa kuulostaa aika samalta kuin muillakin hieman vapaamman tyylin lyöjillä. Hyvin hän tietysti reagoi Wernerin ideoihin jo lähes 20 vuoden yhteistyön pohjalta ja välttelee ylenmääräistä rymyämistä.  Yhtä kauan on yhtyeessä soittanut saksalainen basisti Johannes Weidenmüller. Hän on vuodesta 1991 asunut NYCssa ja soittanut monentyylisten jazzhuippujen yhtyeissä, mutta myös usean laista etnopohjaista musiikkia. Tämä kuuluu varmaotteisessa ja puhtaassa soitossa.

Musiikki on siis melko perinteistä ja rytmi pääasiassa tasaista jazzjatsia. Tätä trio varioi erilaisin tauoin ja korostuksin niin kuin Trio Töykeät tapasi tehdä. Poikkeuksellisesti yhtye ei käytä ollenkaan 8-beat komppia, eikä oikeastaan bossa novaakaan. Siitä huolimatta kappaleet eivät kuulosta liian samanlaisilta. Tätä korostaa Wernerin vaihtelu sähköisen ja akustisen pianon välillä. Muuten synteettistä ääntä on vain edellä mainitussa ”Torso”-kappaleessa.(OE)

 

Kenny Werner piano, electric piano, synthesizer, Johannes Weidenmueller  bass, Ari Hoenig drums

Rec.11.-12.9.2017  by Jason Seizer,  Kyberg Studo, Oberaching GER

1. Ari (Werner) 5:27
2. The Song Is You (Kern-Hammerstein) 5:07
3. Animal Crackers (Werner) 3:59
4. Breathing Torso (Werner-Weidenmuller-Hoenig) 6:41
5. I Should Care (Cahn-Stordahl-Weston) 4:04
6. What? (Werner) 5:00
7. If I Should Lose You (Rainger-Robin) 6:42
8. Iago (Werner) 9:58
9. Mechanical Arm (Werner-Weidenmuller-Hoenig) 7:08

 

 

 

Takaisin

Artikkeli luettu 130 kertaa