Marianne Sjöström

Kuvat:

21.07.2017 18:08


Marianne Sjöström: That Old Feeling

That Old Feeling

TOF15

Kypsää tulkintaa ikivihreistä

Kristiinankaupungin Lappfjärdissä asuvan monipuolisen ja jo pitkään laulaneen Marianne Sjöströmin cd ilmestyi  loppuvuodesta 2015. Hänen taitonsa ovat tuttuja erityisesti länsirannikkomme ruotsinkieliselle väestölle. Viime kuussa hän lauloi jazzia Vaasa Jazz Clubin kesäkonsertissa ja valloitti uutta yleisöä kypsillä cover-versioillaan ”suuren amerikkalaisen laulukirjan” parhaimmistosta. Niiden säveltäjät ja sanoittajat osaavat kuvailla yhteisiä ikuisia tuntojamme samaan tapaan kuin vaikkapa meillä Toivo Kärki ja Kerttu Mustonen.

Nimiraidan That Old Feeling (Sammy Fain-Lee Brown, 1937) rakkausaihe toistuu äänitteellä monin tavoin. Sjöström laulaa sen ”evergreenit” englanniksi paitsi Bill Evansin Monikas Vals (Waltz for Debby) ja Erik Lindströmin För Lite Tid (Liian vähän aikaa) ruotsiksi ja Ranskalaiset korot suomeksi. Tulkinnoissa huomaa laulajan kuunnelleen paljon jazzin huippuartisteja ja omaksuneen heiltä itselleen sopivia piirteitä. Pidän erityisesti hänen lämpimästä laajasta äänialastaan, sävelpuhtaudesta ja eläytyneestä fraseerauksesta pitkine linjoineen. Niissä kuuluu jopa tenorisaksofonisti Lester Youngia.

Marianne Sjöströmin taustayhtye on huolella valittu. Pianisti Dani Strömbäck on oivallinen, kokenut säestäjä ja kiintoisa improvisoija. Svengaavasta kompista vastaavat kontrabasisti Marcus Söderström ja rumpali-vibrafonisti Patrick Lax. Levyn raidoilla ovat lisäksi taustavoimina ja solisteina mm. kitaristi Mathias Sandberg, saksofonisti Peter Nordwall ja flyygelitorven puhaltaja Rickard Slotte. Hänen soolonsa nimiraidalla on upea. (SL)

Levy on tuotettu huolella ja cd:n tiedot on tarkasti dokumentoitu. Sen voi tilata suoraan taiteilijalta: sjoestroem_ma@live.se.

 

Marianne Sjöström, voc, Dani Strömbäck, piano, Marcus Söderström, bass, Patrick Lax, drums, Mathias Sandberg, guitar (#6,8,9),Peter Nordwall, saxophones (#10, 12) Richard Slotte  flygelhorn (#1), Sonja Biskop, voc (#4)

Recorded and mixied by Kjell Lolax, AIM Studio, Korsnäs, juni.october 2015
Mastered by Lars Rosin, Stockholm

01. That Old Feeling 2:43
02. Taking a Chance on Love 3:16
03. Easy to Love 3:34
04. They Can’t Take Away from Me 3:12
05. All of You 2:14
06. The More I See You 3:54
07. Monicas Vals (Walz for Debby) 3:41
08. Let’s Fall in Love 4:24
09. You Do Something to Me 2:28
10. Mean to Me 2:24
11. Ranskalaiset korot 3:08
12. För Lite Tid (Liian vähän aikaa) 3:17

Takaisin

Artikkeli luettu 546 kertaa