Mighty Sam McClain & Knut Reiersrud

Kuvat:

04.07.2016 15:57


Mighty Sam McClain & ut Reiersrud: Tears of the world

Tears of the world

ACT 9033-2

Viime vuonna 72-vuotiaana kuollut Sam McClain oli soulbluesin alalla kulttihahmo. Hän teki 60-luvulla muutaman hittilevyn, mutta joutui sittemmin tekemään pitkään oikeita töitä esiintyen sporadisesti kun keikkoja kohdalle sattui. Satuin olemaan New Orleansin festivaaleilla 30 vuotta sitten Matti Laipion kanssa, ja hän tietysti tunsi Mighty Samin maineen. Ja totta tosiaan, mies oli tuolloin parhaassa kunnossaan, vahvaääninen ja vaikuttava esiintyjä. Sen jälkeen esiintymistarjoukset alkoivat taas lisääntyä, ja levyjä ilmestyi parin vuoden välein säännöllisesti aina tähän päivään asti.

Tämä on jo toinen albumi, jonka hän on tehnyt norjalaisen Knut Reiersrudin kanssa. Heidän omat sävellyksensä ovat jostain syystä saaneet aikaisemmin tunnettujen kappaleiden nimiä, vaikka eivät nähdäkseni mitenkään liity niihin. Levy alkaa maailmaa syleillen, mutta jo seuraava kappale palaa maanläheiseen assembly line-bluesiin, ja myöhemmin kuulemme gospel-kuoroakin.

McClainin laulu muistuttaa paljon Bobby Blue Blandia, mutta ilman tämän hieman liiallisia melismakiemuroita ja turhia örähtelyjä. Myös Reiersrud laulaa souliksi sovitetulla Doris Day-klassikolla hieman ujon tuntuisesti.

Yhtye säestää hyvin tyylin mukaisesti ja svengaten. Reiersrud vetäisee pari maukasta kitarasooloa, mutta muuten kuulokuva on melko syntikkavoittoinen verrattuna tuohon New Orleansin kokemukseen, jossa McClainia säestivät kaupungin parhaat bluesmuusikot. Näinhän ajat muuttuvat, mutta kaikkiaan tämä on kelpo levy, joka jäi valitettavasti Mighty Samin viimeiseksi.

 

Mighty Sam McClain vocals, Knut Reiersrud guitar, harmonica, piano (02 & 08) & vocals (05), Bjørn Holm guitar, David Wallumrø Hammond organ, Wurlitzer, piano & Prophet 5, Nikolai Hængsle Eilertsen bass, Andreas Bye drums, Håkon Kornstad saxes & flute, Martin Horntveth timpani & tubular bells + strings

Recorded and mixed by Christian Engfelt at Engfelt Forsgren Studio
Mastered by Greg Calbi at Sterling Sound
Produced by Knut Reiersrud and Nikolai Hængsle Eilertsen  

01. Tears Of The World (Hale, Willie / Hale, Willie) 02:52
02. Please Mr. Foreman (Carter, Joe Lee / Carter, Joe Lee) 02:41
03. Jewels (Reiersrud, Knut / Hillestad, Erik) 04:22
04. Living In The Key Of G (Reiersrud, Knut / Wassermann, Jeff) 03:23
05. Que Sera, Sera (Livingston, Jay / Evans, Ray) 04:39
06. Friends (McClain, Sam / Herlehy, Pat) 05:18
07. Too Proud (Carter, Carlene / Carter, Carlene) 05:12
08. Apples [Don’t Fall Far From The Tree] (Reiersrud, Knut / Wassermann, Jeff) 04:39
09. I Wish I Had A Girl Like You (Hale, Willie / Hale, Willie) 03:00
10. Somebody Help Me (McClain, Sam / Papageorge, George) 03:38
11. Things Ain’t What They Used To Be (McClain, Sam / Papageorge, George) 03:46
12. Promised Land (Reiersrud, Knut / Wassermann, Jeff) 05:43

Music arranged by Reiersrud, Eilertsen, Wallumrød, Holm & Bye  

Takaisin

Artikkeli luettu 591 kertaa