Mikko Pettinen & Happy People

Kuvat:

31.10.2016 10:16


Mikko Pettinen & Happy People: Nothing Can Stop My Spirit

Nothing can stop my spirit

GROOVYCD1602 /  DVD1601

Taas mennään eikä meinata. Voimalla 11 hengen. Musiikki soljuu, kiemurtaa ja kikertää funkkaavaan tossunteputustahtiin. Päämausteena soul ja makua antavina ripauksina jazzia, gospelia että neosoulia. Kaikki kappaleet yhtä lukuunottamatta laumankomentaja trumpetisti-laulaja Pettisen käsialaa.

Monitahokkaat ja maistuvat sävelkuviot toimivat liveäänityksen myötä käsikädessä kulkeviksi. Kaikesta kuitenkin paistaa lävitse, että asialla on valkoinen pohjoinen ilmiö. Eli kokonaisuudesta puuttuu sellainen hikisen väkevä ja raivoisan intiimi isku, mitä mustat artistit ovat tässä tyylisuuntakategoriassa meille tarjoilleet.

Se ei kuitenkaan mitenkään vie alas tämän levyn itseisarvoa, vaan omassa sarjassaan tämä on hyvää kampetta, sillä onhan asialla iso joukko osaavia ammattilaisia. Janne Halosen kitara laulaa ja vonkuu maittavasti. Puhallinsektio toimii hienolla pieteetillä. Tiittanen-Sarikoski -akseli mättää isolla kädellä taustaa.

Lauluosaston päärooli on Pettisellä itsellään. Olisin odottanut lauluun monin osin enemmän voimaa, räkää ja paatosta, jotta kappaleet olisivat kaikin osin iskeneet täysillä takaraivoon. Nyt osa hienoista nyansseista jäi jonnekin… Ehkäpä hieman vähempi vokaalitavaramäärä olisi antanut lisätilaa messevämmälle iskulle. Toisaalta on tietysti huomioitava, ettei Pettinen ole mikään huippuunsa sparrattu laulaja. Siihen nähden lopputulos on sinänsä kelvollinen.

Taustalaulajat toimivat erinomaisena tukena Pettiselle ja täydentävät hänen laulua, saaden näin aikaan hyvän kokonaisuuden muun orkesterin kanssa. Kokonaisvaltainen yhteistyö on nautittavaa.

Levyn herkkua funkkaavan soulrytkeen lisäksi on siis orkesterin yhteenhitsautunut tatsi että muutamat todella makoisat soolot. Eli iso kone käy hienolla poltteella. Uskon, että livenä tämä kokonaisuus on vielä astetta kovempaa kampetta kuin tällä levyllä… ja silloin se on ilmeisesti veret kiehumaan saavaa rytmipoljentoa. Suoranaista huumaa…

Albumille on lisätty DVD, joka sisältää sanoitukset ja videot kappaleiden levytyssessioista… sen tarpeellisuus ja itseisarvo on itsekunkin päätettävissä.

Kohtuuhyvä kokonaisuus valkoiselta pohjolan mieheltä joukkioineen. Tästä on hyvä jatkaa… täräkämpään soulfunkkailuun tai poppismaisempaan keveyteen.  (OR)

 

Mikko Pettinen: laulu, koskettimet, trumpetti, flyygelitorvi, Janne Halonen: kitara, laulu, Sampo Tiittanen: basso, Jonatan Sarikoski: rummut, William Suvanne: tenorisaksofoni, huilu, Janne Toivonen: trumpetti, flyygelitorvi, Ilmari Pohjola: pasuuna, Timo Rantanen: baritonisaksofoni, Jepa Lambert: laulu, Heini Ikonen: laulu, Hanna-Maria Helenius: laulu

Recorded 10-11/2015 live at UMO Jazz Orchestra’s facilities at YLE’s Radio House
Recorded, mixed and mastered by Markus Ketola
Additional recordings by Markus Ketola & Mikko Pettinen

01. Happy People Theme (Everybody Get Up) 5:41
02. Summer Love 6:32
03. Because I Got You 6:36
04. I Wanna Grow Old with You 4:50
05. Nothing Can Stop My Spirit 5:38
06. Perfectly Imperfect 5:02
07. Waiting (for My Change) 5:17
08. Growing Old (reprise jam) 2:11
09. Stand By Me 5:09
10. Summer Love (Radio Edit) 4:16

All songs written & arranged by Mikko Pettinen expect #9 written by Ben E. King, J. Leiber & M. Stoller

 

Takaisin

Artikkeli luettu 517 kertaa