Nils Landgren with Janis Siegel

Kuvat:

02.09.2017 16:31


Nils Landgren with Janis Siegel - Some Other Time - A Tribute to Leonard Bernstein

Some Other Time  – A Tribute to Leonard Bernstein

ACT Music ACT 9813-2

Ruotsalainen “punapasunisti” Nils Landgren tunnetaan ensikädessä reippaasti hengittävän Funk-musiikin tekijänä oman Funk Unit -yhtyeensä kera. Siksi viime vuoden tammikuussa ilmestynyt Some Other Time –A Tribute to Leonard Bernstein on hieman yllättävä julkaisu tältä sopivasti samoihin aikoihin 60-vuotispäiviään viettäneeltä muusikolta.

Nils Landgren on julkaissut vuosien saatossa lähes 30 äänitettä saksalaiselle ACT Music -levy-yhtiölle, joten hänet voidaan hyvällä syyllä luokitella vakituiseksi ACT-artistiksi. Ehkäpä juuri siksi ja yhdistettynä hänen 60-vuotisjuhlansa samaan hetkeen ACT-pomo Siggi Loch tarjosi hänelle tällaista projektia toteutettavaksi. Landgren oli tästä hieman itsekin yllättynyt.

– Leonard Bernsteinin tuotanto on kokonaisuudessaan varsinainen musiikin aarrearkku, minkä parissa kapellimestari ja sovittaja Vince Mendoza on tehnyt todella hienoa työtä Bernsteinin musiikin uudelleensovitusten parissa. Tämän projektin liikkeelle lähtö tuli minulle melkoisena haasteena, mutta samalla koin sen olevan itselleni tilaisuus tehdä jotain sellaista, mitä en ole aikaisemmin koskaan tehnyt, joten minun ei tarvinnut kovin pitkään päätöstä miettiä. Jollain tavalla tunsin järkeväksi tehdä Bernsteinin musiikki orkesterin kanssa jollain tasolla. En ole tottunut tekemään musiikkia jousien kera pois lukien kontrabassoa. Nyt olisi mahdollisuus toteuttaa puhallinsoittimien ja jousien kesken jotain uudenlaista äänimaailmaa. Mukaan tuli jonkinasteista uutta herkkää pehmeyttä, huilujen, oboen ja kahden fagotin kera yhdistettynä tuuban, bassoklarinetin, pasuunan ja kolmen käyrätorven kesken. Siitä syntyi jonkinasteinen mystinen äänien kirjo, josta pidin todella ja oli juuri sellainen, jollaista olin siitä toivonut syntyvän.

Kappalevalinnat Nils teki yhdessä Manhattan Transfer -yhtyeestä tutun Janis Siegelin kanssa päätyen 12 kappaleen kokonaisuuteen, missä on kuusi kappaletta West Side Storysta, kolme kappaletta musikaalista On the Town ja kaksi Wonderful Townista sekä yksi musiikkinäytelmästä Mass.

Aika yllättävä levy kaikesta huolimatta on, sillä olen aina pitänyt ”Mr. Red Hornia” ensisijaisesti erinomaisena pasunistina en niinkään laulajana, vaikka hän laulaa myös omassa yhtyeessä. Janis Siegel sen sijaan on laulun ammattilainen. Tulos on kuitenkin positiivinen ja ison orkesterin tekeminen on kauttaaltaan maittavaa. (JKi)

Nils Landgren: pasuuna ja laulu, Janis Siegel: laulu, Jan Lundgren: piano, Wolfgang Haffner: rummut. Mukana: Bochumer Sympfoniker -orkesterin jäseniä. Sovittaja ja kapellimestari: Vince Mendoza.

Äänitys: Adrian von Ripka & Nico Schütte, Sound Studio N, Köln, marraskuun 1.–4. 2015. Äänitys henkilöstö: Georgi Topalov, Hans-Günther Kasper & Uli Zimmermann. Miksaus ja masterointi: Adrian von Ripka ja Hannes Fritz, Bauer Studios, Ludwigsburg, marraskuu 2015. Tuottaja: Nils Landgren. Kuratointi, suunnittelu ja vastaava tuottaja: Siggi Loch. Takakannen kuva (Nils Landgren with Janis Siegel): Lutz Voigtländer. Julkaistu: 29.1.2016

01. Overture: America ( Bernstein, Leonard) 00:42
02. Some Other Time ( Bernstein, Leonard / Comden, Betty & Green, Adolph) 05:17
03. Cool (Bernstein, Leonard / Sondheim, Stephen) 03:40
04. Maria (Bernstein, Leonard / Sondheim, Stephen) 03:13
05. Somewhere (Bernstein, Leonard / Sondheim, Stephen) 05:06
06. The Strory Of My Life (Bernstein, Leonard / Comden, Betty & Green, Adolph) 04:22
07. One Hand, One Heart (Bernstein, Leonard / Sondheim, Stephen) 04:27
08. Something’s Coming (Bernstein, Leonard / Sondheim, Stephen) 03:54
09. Lonely Town (Bernstein, Leonard / Comden, Betty & Green, Adolph) 04:39
10. A Quiet Girl (Bernstein, Leonard / Comden, Betty & Green, Adolph) 07:09
11. Lucky To Be Me (Bernstein, Leonard / Comden, Betty & Green, Adolph) 04:22
12. A Simple Song (Bernstein, Leonard / Bernstein, Leonard & Schwartz, Stephen L.) 5:40

Kaikki sävellykset Leonard Bernstein

Kokonaiskesto 53:08

Takaisin

Artikkeli luettu 212 kertaa