Olli Ahvenlahti

Kuvat:

17.12.2017 19:44


Olli Ahvenlahti: Thinking, Whistling

Thinking, Whistling 

We Jazz Records, WJCD06

Olli Ahvenlahden 70-luvun sähköisesti groovaavat jazzlevyt  Bandstand ja The Poet ovat vahvasti jääneet suomalaisten jazzlevyjen tunnustettuihin klassikoihin. Kahdeksankymmentäluvulta vuoden ’83 The Way You Walk ja vuoden ’86 Tämä on ensimmäinen päivä ovat jääneet pahasti aikansa juustoisten smooth jazz -henkisten soundien vangiksi – antoipa Hesarin Uusitorppa arvostelussaan ymmärtää epäsuorasti ettei niitä kelpuuta jazziksi lainkaan. Siinä välissä tämä suomalaisen musiikkiviihteen suurmies teki yhden akustisen jazzlevyn. Based on a Novel on jäänyt vähemmälle huomiolle huonon saatavuuden takia – nyt sitä tosin taas saa Svart Recordsin uudelleenjulkaisuna.

Nyt pitkän tauon jälkeen Ahvenlahti on levyttänyt uutta jazz-musiikkia ja tyylillisesti se tuntuu paluulta Based on a Novelin tunnelmiin.  Ahvenlahti oli jo säveltänyt uutta jazzmusiikkia kun We Jazz Recordsin Matti Nives ja rumpali Jaska Lukkarinen soittivat hänelle Tegelin lentokentältä ja ehdottivat uuden soololevyn tekoa. Bändiksi Ahvenlahden lisäksi muodostui Jaska Lukkarisen triona kolmistaan tunnettu ketju – tenorisaksofonissa Jussi Kannaste ja bassossa Antti Lötjönen.

Levy svengaa hillitysti heti alkuhetkistä. Thinking, Whistling on osuva nimi – hieman pohdiskelevaa, mutta huoletonta. Teemat ovat Ahvenlahden sävellyksissä tärkeitä – ne soitetaan huolella.

Sävellykset luovat tunnelmansa jota sooloilu pehmeästi noudattaa – tämä ei ole rohkeiden irtiottojen levy. Tämä tekee kuunteluskokemuksesta hyvinkin levollisen – on rentouttavaa että tarvetta erikoisuudentavoitteluun ei ole, paluu levyttämään nuorempien muusikoiden kanssa riittää sanomaksi – kuulijoillekin.  (PV)

 

Olli Ahvenlahti, piano, Jussi Kannaste, tenorisaksofoni, Antti Lötjönen, basso, Jaska Lukkarinen, rummut

Recorded 2-4 July 2017 at by KImmo Antikainen, G Livelab, Helsinki, Finland
Mixed and mastered by Juho Luukkainen
Produced by Olli Ahvenlahti, Jaska Lukkarinen & Matti Nives

1. Thinking, Whistling 05:31
2. Minor Minor 04:32
3. Miles Away 04:37
4. Say It Again 03:50
5. Black Forest Air 05:19
6. Late Night 03:56
7. A Piano Song 03:59
8. Saturday 04:16
9. Little White 06:22

Composed by Olli Ahvenlahti
Arranged by Olli Ahvenlahti New Quartet

Takaisin

Artikkeli luettu 308 kertaa