Philip Catherine

Kuvat:

02.02.2016 09:41


Philip Catherine: The String Project

The String Project

ACT Records, ACT 9594-2

Muncheniläinen indielevymerkki ACTMusic tuottaa mielenkiintoisen tallin muusikoita:  Iyer, EST, Kalima , Rantala, Mahanthappa, Pohjola, Perko… Jos nämä nimet herättivät uteliaisuutesi, niin tämä Catherinen konserttilevy ei ole sitä mitä kaipaat.  Hän on kai päättänyt syventää taiteilijakuvaansa vanhalla ”viulut kehiin”-idealla, kuten jo Artie Shaw teki 80 vuotta sitten ja moni muu hänen jälkeensä.  Eikä siinä mitään, sillä hyvää musiikkia tämä on, mutta kovin viihteellistä. Levy alkaa klassisen tyylin pienoiskonsertolla, jossa Catherine (tai Fiszman) soittaa mahdollisimman akustisesti. Seuraavasta teoksesta tulee mieleen maanmies Vincent Goyan hittilevyt, ja sitten pianisti Andrioli vielä tunnelmoi jousien pauhussa kuin herrat Ferrante& Teicher takavuosien lauantain toivotuissa.

Vasta levyn puolivälissä tulee pidempään reipasta svengiä, jota olen tämän kitaristin soitossa ihastellut. Tätä seuraa minimalistista tyylittelyä ja viimeiseksi ilmeisesti kansanlaulupohjainen tunnelmapala.

Virheettömän kitaransoiton ystävälle voi levyä suositella. Catherine ei käytä erityisiä efektejä painottamaan sanomaansa. Hieman lienee phasea tuolla ja flangeria täällä, mutta kuulokuva on kaikkiaan aika akustinen.

Jousia on  sovittanut 7 miestä, mutta kummallisen samanlaisilta ne kuulostavat. Mozartin tai E.J.Rautavaaran kilpailijoiksi sävellyksistä ei ole, mutta eipä lannistuta.  Philip Catherine on tehnyt viime vuosina erinomaisia jazzlevyjä pikkuyhtyeillä, joissa hänen kykynsä loistavana main stream-kitaristina pääsevät oikeuksiinsa. Kokeilkaapa niitä ja Mozartin konserttoja.

 

Philip Catherine / guitar, Nicola Andrioli / piano, Nicolas Fiszman / acoustic guitar & electric bass, Philippe Aerts / double bass, Hans Van Oosterhout / drums
Orchestre Royal de Chambre de Wallonie (ORCW) conducted by Frank Braley 

1. Philip à Paris (Petit, Jean-Claude ) 03:21
2. Toscane (Catherine, Philip) 06:29
3. December 26th (Catherine, Philip) 07:04
4. More Bells (Catherine, Philip) 05:40
5. Transparence (Catherine, Philip) 06:46
6. Climate Warning (Catherine, Philip) 05:38
7. Virtuous Women (Catherine, Philip) 07:40
8. L’Eternel Désir (Catherine, Philip) 04:23
9. Noburl (Catherine, Philip) 06:34

 

 

 

Takaisin

Artikkeli luettu 553 kertaa