Raoul Björkenheim eCsTaSy

Kuvat:

07.12.2015 13:35


Raoul Björkenhein Ecstasy: Out Of The Blue

Out of the Blue

Sähkökitaran soitto kärsii nykyään särön ja delayn yliannostuksesta. Kumassakaan efektissä ei tietenkään sinänsä ole mitään vikaa, mutta koko ajan tulee lisää jääkaappi-pakastimen kokoisilla räkeillä varustautuneita kitaristeja, joiden puhtaat saundit ovat niin ohuita ja heikkoja, että soitto joudutaan tukkimaan puuduttavan sirkkelisärön ja delayn liikakäytöllä.

Tässä tilanteessa Raoul Björkenheim Ecstasyn uusi levy Out of the Blue on äänimaailmaltaan virkistävä. Kitarat kuulostavat siltä, kuin signaaliketju kulkisi kitarasta parin pedaalin kautta putkivahvistimeen. Kuten kaikki parhaat voimasoittajat, Björkenheim hallitsee myös pehmeät sävyt menettämättä intensiteettiä.

Levyllä ei juurikaan ole heikkoja raitoja. Sävellysten laatu ja bändin yhteissoitto on erinomaista kuultavaa. Ja sitten on kaikki Björkenheimin kitarakikat. Vibrakammen käyttö on omaa luokkaansa. Erityisesti pidän siitä, että musiikissa kekseliäisyys yhdistyy trad jazzin tuntemukseen. Kuunnelkaa esimerkiksi biisi Uptown, jossa kuuluu Ellington. (JH)

 

Raoul Björkenheim: electric guitar,  Pauli Lyytinen: bass, tenor and soprano saxophones, mey , Jori Huhtala: double bass, Markku Ounaskari: drums

Recorded 19-21 November 2014 at E-Studio, Helsinki.
Engineered by Jyri Riikonen
Mastered by Petri Majuri

1. Heads & Tales 07:07
2. Quintrille 03:40
3. A Fly In the House Of Love 06:01
4. Uptown 04:44
5. You Never Know 02:41
6. OLJ 03:21
7. Roller Coaster 03:41
8. Zebra Dreams 10:08

Music by Raoul Björkenheim except 6 by Jori Huhtala and 3, 5, 8 by eCsTaSy.

Takaisin

Artikkeli luettu 706 kertaa