Scott DuBois

Kuvat:

26.03.2016 10:20


 

Winter Light

ACT 9810-2

Amerikkalainen kitaristi Scott DuBois (s.1978) on tehnyt useammankin levyn kumppaninaan New Yorkin ja Euroopan huippumuusikkoja, mm. David Liebman. Kansainvälisen kvartettinsa kanssa hän on nyt tallentanut Kööpenhaminassa sarjan ohjelmallisia sävellyksiä, jotka kuvaavat talvipäivää.

Tämä on taitavasti soitettu ja mielenkiintoinen tuotos. Ensimmäiset kappaleet voisivat olla imaginaariselta ”Pink Floyd featuring Jan Garbarek”-levyltä, mutta myöhemmin saksalainen saksofonisti Gebhard Ullman vetäisee jo pätkät raakaa freetä. Tunnelma vaihtuu autereisemmaksi, kun hän vaihtaa bassoklarinettiin, ja Iltapäivän kohdalla komppikin viittaa Albatrossiin.

DuBois soittaa kauniisti läpi levyn käyttäen erittäin hallitusti efektejä. Särjetyt äänet ja blues puuttuvat kokonaan, mutta monen kymmenen vuoden indoktrinaatio jatsin parissa tekee ainakin minulle selväksi, että monista vaikutteista huolimatta tämä on silkkaa jaskaa. Erinomainen rumpali, tanskalainen Kresten Osgood vaikuttaa olennaisesti tähän, sillä hän ei missään kohdassa käytä banaaleja rock-kuvioita, vaan säestää aidon jazzmuusikon tapaan tyylikkäästi yhtyettä tukien.

Säveltäjä ja johtaja DuBois ei juurikaan tuputa omia soolojaan levyllä, mutta viimeisessä kappaleessa hän on ainoana solistina suorittaen hitaan ja hienosti soinnutetun kuviokellunnan. Levyä on jo muuallakin maailmassa kehuttu, eikä turhaan.

 

Scott DuBois guitar, Gebhard Ullmann tenor saxophone & bass clarinet, Thomas Morgan bass, Kresten Osgood drums

Recorded by Thomas Vang at The Village in Copenhagen, Denmark on January 29, 2015
Mixed by Walter Quintus
Mastering by Klaus Scheuermann 

1. First Light Tundra (DuBois, Scott) 10:16
2. Early Morning Forest (DuBois, Scott) 14:16
3. Late Morning Snow (DuBois, Scott) 07:33
4. Noon White Mountain (DuBois, Scott) 14:32
5. Afternoon Ice Fog (DuBois, Scott) 07:19
6. Evening Blizzard (DuBois, Scott) 09:53
7. Night Tundra (DuBois, Scott) 04:29

All compositions by Scott DuBois © 2015 / SESAC

 

Takaisin

Artikkeli luettu 438 kertaa