Scott Hamilton – Karin Krog

Kuvat:

17.11.2016 20:02


Scott Hamilton - Karin Krog : the best things in life

The Best Things in Life

Stunt Records, STUCD 15192

Billie  Holidayn 100-vuotispäivän innoittamana on ilmestynyt monta levyä , joista tämä on yksi. Lady Day ei kuitenkaan esiinny levyn kansitekstissä, mikä poikkeaa tavanomaisesta nekrofiilisestä hyväksikäytöstä (vrt. Donny McCaslin soittaa fonia Tampereella, ja puffeissa puhutaan  David Bowiesta).

Billie ei ollut vain hyljeksitty uhri, kuten tavallisesti yleistetään mediassa. Hän ansaitsi muutaman miljoonan dollaria, kun sai levyttää pari sataa 1930-40-lukujen suosittua iskusävelmää. Tällä levyllä on muutama niistä.

Norjalainen Karin Krog edustaa hienosti perinnettä, jossa näitä populaarisävelmiä tulkitaan jazzinomaisella fraseerauksella, vaikka hän laulanut modernimpiakin tyylejä.  Amerikassa nämä alttolaulajat ovat nauttineet oman aika laajan yleisönsä suosiota.  Rosemary Clooney ja Helen Merrill tunnetaan, mutta Suomessa tuntemattomia ovat vaikkapa Marlene VerPlank, Susannah McCorkle tai Chris Connor.  Karin Krog osoittaa tällä levyllä olevansa vähintään näiden tasoa edelleen, vaikka ikää on jo 78 vuotta.

Scott Hamilton on pysynyt edelleen suurten swing-tenoristien tyylissä. Hän on kuulemma pääasiassa itseoppinut, eikä lue mielellään tai hyvin nuotteja. Siksi on hämmästyttävää, kuinka sulavasti hän purjehtii sointujen mukana moitteettomasti svengaten. Sitä melkein mielensä pahoittaa, kun ei löydä sooloista vääriä ääniä.

Karin Krog laulaa kahdessa kappaleessa vokaliisia sovitettuna Lars Gullinin, Stan Getzin ja Slam Stewartin alkuperäisiin tulkintoihin. Tämä vahvistaa uskoani siihen, että näin kannattaisi tehdä Suomessakin useammin scat-laulun ohella.

Ruotsalais-tanskalainen rytmiryhmä hoitaa soolonsa erinomaisesti ja svengaa kuin kauris. Hirvi on tälle ryhmälle liian raskas vertaus, sillä koko yhtye toimii kuin parhaat JATP-yksiköt 50-luvulla, eli levy on modernin swingin alalla parasta laatua mitä maailmasta löytyy. (OE)

 

Scott Hamilton tenorsax, Karin Krog vocal, :Jan Lundgren piano, Hans Backenroth bass, Kristian Leth drums

Rec. Copenhagen July 2-5,  2015

01. The best things in life are free  3:18
02. I must have that man 5:2o  
03. Will you still be mine  8:09    
04. How am I to know  3:02
05. Don`t get scared  4:53   
06. Ain`t nobodys business  4:47   
07. We will be together again  5:31 
08. Sometimes I`m happy  5:05  
09. What a little moonlight can do  4:31   
10. Shake it, but don`t break it  6:59

Takaisin

Artikkeli luettu 507 kertaa