Skydive Trio

Kuvat:

16.01.2016 10:06


Skydive - Sun Moee

Sun Moee

Hubro Music HubroCD2537/HUBROLP3537

Skydive Trio pohjautuu kolmen muusikon, kitaristivelho Thomas T. Dahlin, basisti Mats Eilertsenin ja rumpali Olavi Louhivuoren pitempiaikaiseen keskinäiseen yhteistyöhön muissa kokoonpanoissa. Yhtyeen ensilevyn, Sun Moee, kahdeksasta kappaleesta Dahl ja Eilertsen ovat säveltäneet molemmat kolme ja Louhivuori yhden. Bristolilaisen Portishead -yhtyeen 1990-luvun menestyskappale Sour Times sitä vastoin perustuu tämän yhtyeen jäsenten yhteiseen sävellystyöhön.

Dahlia ei voida pitää yksinomaan jazzkitaristina, sillä hänen taustansa on vankasti monenlaisen genren piirissä. Hänen kapasiteettinsa luoda vaihtelevan monipuolisia äänimaisemointeja on laaja, se myös tulee ilmi hänen soitostaan. Levyä voitaneen kaikesta huolimatta luonnehtia hänen hengentuotteeksi. Dahlin osuus kappaleiden kokonaisuudesta ei nouse muiden edelle, mutta kappaleet kulkevat vahvasti hänen kitaransoittonsa kautta.

Matsin säveltämä Bravo sopii luontevasti aloituskappaleeksi, sillä siinä on kuulijaa kiehtova pehmeä, helposti tarttuva rytmikäs naputus. Olavin hienovaraisen, mutta samalla tehokkaan napakkana toimiva taustakomppaus toimii ja antaa hyvän pohjan Thomasin soinnukkaalle kitaransoitolle.

Dahlin säveltämä nimikkokappale Sun Moee on vaikuttavan kiehtova kappale. Se on kuin kameleontti vaihtaen muotoaan ja värisävyjä minimalistisesta kosketuspinnasta yllättävästi kesken kaiken nopean räjähtävästi latautuneeseen purkaukseen. Siitä löytyy rockvaikutteisia elementtejä, mitkä yhdessä sähköisen elektronisen käsittelyn kautta luovat monipuolisen elokuvamaisen maisemoinnin. Kokonaisuus on hyvin hallussa ja soittajat löytävät toisensa tarkalla yhteispelillä nousuissa ja laskuissa.

Skydive Trion soitossa on ajatusta ja tietynlaista hiottua tarkkuutta, mikä perustuu soittajien erikseen kirjoittamien sävellysten pohjalta yhteisesti tehtyihin sovituksiin. Ilmaisu on suureksi osaksi lämminhenkisen pehmeätä, kauniin ilmavaa. Sun Moee on ammattimaisella otteella mietittyä ja näin kauttaaltaan viihdyttävän miellyttävää kuunneltavaa. (JKi)

Thomas T Dahl: kitarat, Mats Eilertsen: kontrabasso, Olavi Louhivuori: rummut

Äänitys: Thomas Vang, The Village Recording, Kööpenhamina, syyskuu 2014. Miksaus: Thomas T Dahl. Masterointi: Morten Lund, Lunds Lyd. Tuotanto: Skydive Trio. Julkaistu: 17.4.2015

  1. Bravo (Mats Eilertsen) 5:03
  2. Talbot (Thomas T Dahl) 7:49
  3. Slow Turn (Thomas T Dahl) 6:50
  4. Sour Times (Geoff N Barrow, Beth Gibbons, Adrian N Utley) 6:31
  5. Signs (Mats Eilertsen) 3:56
  6. Sun Moee (Thomas T Dahl) 7:48
  7. Becks Back (Mats Eilerstsen) 6:22
  8. Four Words (Olavi Louhivuori) 6:27

Kaikki sovitukset Skydive
Kokonaissoittoaika 51:12

Takaisin

Artikkeli luettu 585 kertaa