Smiling Organism

Kuvat:

29.02.2016 08:56


Smiling Organism: Robin Goodie

Robin Goodie

WR4665

Altisti Zhenya Strigalev on perestroikan ajan lapsia, jonka isä innosti hänet jazzin pariin Armstrongin, Ellan ja Goodmanin levyjen kautta. Opinnot Pietarissa antoivat vahvan teknisen pohjan, ja nyt hän asuu Lontoossa keikkaillen monessa maassa. Tämä on hänen viides levynsä, ja yhteistyö amerikkalaisten huippujen kanssa ”Smiling Organism”-yhtyeessä on kestänyt muutamia vuosia.

Yhtye soittaa pääasiassa funktyylistä akustista musiikkia, ja välillä irtautuu vapaaseen kollektiiviseen improvisaatioon. Viimeinen kappale on kaunis balladi, jonka Strigalev soittaa ainoana solistina perinteiseen tyyliin vakuuttavasti ja vaikuttavasti.

Ambrose Akinmusire herätti taannoin huomioni kuulemallani levyllä, jossa hän soitti komeasti. Porissa ja Helsingissä hän kävi hiljan, ja arvostelut olivat laimean epäileviä. Tältä levyltä kyllä huomaa, mistä tämä johtui. Hänellä on nimittäin taipumus puhallella melko tyhjää sisältöä, vaikka tekniikka ja intonaatio ovat mestarillisia.

Useita palkintoja saanut pianisti Eigsti soittaa luotettavasti.  Kaksi basistia ei tuo oikeastaan mitään lisää musiikkiin. He soittavat vuoroin pieniä sooloja, mutta mitään merkittävää yhteistoimintaa heillä ei ole. Entisenä tangorumpalina olen sen sijaan erityisen ihastunut Eric Harlandin rumputyöskentelyyn. Hän on se joka pitää svengiä yllä, ja soittaa eritäin aistikkaita minimalistisia sooloja, jotka kuulostavat helpommilta kuin mitä ovat.

Zhenya Strigalev on saanut myös kansainvälisiä kunnianosoituksia. Suomalaisena tulee vertailuna väkisinkin mieleen, että kyllä Jukka Perko olisi soittotaidollaan ansainnut vähintään saman. Osaammekohan me arvostaa tarpeeksi omia mestareitamme? (OE)

 

Zhenya Strigalev – alto saxophone, Ambrose Akinmusire – trumpetti, Taylor Eigsti – piano, Tim Lefebvre – electric bass, Larry Grenadier – double bass, Eric Harland – drums

Recorded at Tedesco Studios 2015
Engineer – Tom Tedesco 
Mixed by Alex Bonney 
Mastered by Peter Beckman
Produced by Zhenya Strigalev & Eric Harland

01. Kuku 9:25
02. Horizontal Appreciation 6:18
03. Sharp Night 6:38
04. Pinch 5:13
05. Unlimited Source of Pleasure 7:48
06. Stake 4:22
07. Robin Goodie 8:11
08. Lorton 6:38
09. Personal Opinion 6:11
10. Urgent Ballad 5:48
11. Renduta 6:27

All compositions by Strigalev

 

 

Takaisin

Artikkeli luettu 517 kertaa