Soul What?

Kuvat:

21.09.2016 10:03


Soul What? What lies ahead

What Lies Ahead

ELive CD 002

Basisti Eevalotta Matikaisen johtama jo melkein 10 vuotta toiminut soul-jazz bändi Soul What? on edennyt toiseen levynsä. Paljon on ennallaan kolmen vuoden takaisesta ensilevystä, mutta on merkittäviä muutoksiakin.

Ennallaan on napakka mutta pehmeä soul-soundi, toivoa ja positiivisuutta hehkuva asenne, persoonallinen käsin tehdyn henkeä pursuava kansitaide. Viime levyn jälkeen bändistä on poistunut laulaja ja sanoittaja Riikka Elisabet Hertteli – lauluosuudet hoitaa nyt kosketinsoittaja Mikael Svarvar ja musiikin paino on vahvemmin instrumentaaleilla.

Musiikki rullaa hyvin – keskitempoista groovea, tuntuu harkitulta, mutta sydämelliseltä. Ensilevyyn verrattuna soitossa on enemmän terävyyttä, rytmit tuodaan vahvemmin esille – Toni Porthénin rummut ovat hyvällä tavalla enemmän esillä. Saksofoneissa bändin vakiovierailija Joonatan Rautio on mies paikallaan – sooloissa on paikoin uskallusta joka haasteellisemman jazzin ystävää muuten hyvinkin turvallisen makustelun vastapainoksi – erityisesti A Symbiosis -biisillä päästään Raution saksofonin johdolla hyviin sfääreihin.

Levy jättää allekirjoittaneelle vähän samanlaisen fiiliksen kuin Gregory Porter – positiivista, turvallista ja kaikin puolin hyvin kunnollista musiikkia. Joihinkin hetkiin paikallaan, mutta terävämpää särmää jää usein kaipaamaan. Kaiken kaikkiaan uusi levy tuntuu kuitenkin debyyttia vahvemmalta, kokonaisuus yhtenäisemmältä – hyvällä tiellä ollaan. (PV)

 

Mikael Svarvar voc, keyb, p, Joonatan Rautio tsax, Martin Söderbacka g, Eevalotta Matikainen b, Toni Porthén dr

Recorded 31.3.-3.4.2016 by Petter Erisklund at Midas Studios, Raippaluoto
Bass and guitar recorded 4-5/2016 at ELive Music Studios, Kälviä
Additional Wurlitzer and vocals recorded 4/2016 at ELive Music Studios, Kälviä
Mixed 1.-3.6.2016 by Miikka Huttunen, Neomusic at Sonic Pump Studios, Helsinki
Mastered 9.6.2016 by Svante Forsbäck at Chartmakers, Helsinki

1.What Lies Ahead 7:56
2.Live Life Now 6:11
3. Fredag 5:35
4. Kindness 6:58
5. A Symbiosis 6:47
6. My Mama’s Advice 2:50
7. The Traveller 6:54
8. A New Dawn 6:19

All songs written by Eevalotta Matikainen & Martin Söderbacka except 3 by Mikael Svarvar.

Produced by eevalotta Matikainen, ELive Music

 

Takaisin

Artikkeli luettu 470 kertaa