Souvenirs

Kuvat:

11.01.2018 10:20


Alan Matheson – Wade Mikkola Duo: Souvenirs

Alan Matheson & Wade Mikkola Duo

AMK 1009

Tällä kertaa tarjoillaan matkamuistoja Suomalaisten säveltäjien maailmasta, Sibeliusta, Kärkeä, de Godzinskya ja Lindströmiä. Jazzaillen, voimalla kahden miehen. Parivaljakkona tutut, kanadalainen pianisti-trumpetisti Alan Matheson ja basisti Atro ”Wade” Mikkola. Nyt jatketaan herrojen edellislevyn Oskar Merikannon sävellyksistä laajempaan suomalaiseen kattaukseen.

Pääosa levyn sovituksista on Mikkolan käsialaa. Hänen tukevan tanakka ja upeasti soiva akustinen bassonsa valaa pohjan jykevälle alustalle, johon Mathesonin on helppo rakentaa soolokulkunsa niin mustavalkioilla kuin kornetillaan että flyygelitorvellaan.

Mikkolan osa ei ole kuitenkaan pelkästään taustoitus, vaan hän nousee massiivisen hienoilla sooloillaan useiden kappaleiden pääsolistiksi. Hänen soittovarmuutensa, aistikkaan hallittu sormityöstönsä että soiton puhtaus ovat todella ihasteltavia. Puhumattakaan jousen tummista virtauksista. Bassotteluaa parhaimmillaan…

Tiimityöstö Mathesonin kanssa toimii erinomaisesti. Luontaisen lutvikkaasti. Teennäisyys ja pelkkä nuottienmukainen soitto muuttuu sielukkaaksi yhteistyöksi, jossa jokainen pieni osanenkin löytää juuri oikean paikkansa… juuri oikealla hetkellä. Näin kokonaisuuden nautittavuus on parhainta A-luokkaa.

Matheson soittaa pääasiassa levyllä pianoa. Kepeän vaivattomasti ja runsaan rehevästi. Soolot liikkuvat sielukkaina ja Mikkolan taustoitus harmonisen aistikkaana.

Uusmaalaisten laulun Matheson puhaltelee kornetillaan  ja de Godzinskyn Pohjolan flyygelitorvellaan antaen näin levyn pianottelulleen lisäsielukkuutta. Aistikkaan makoisia suoritteita ammattilaisen toimesta.

Tavallaan hyvin yksinkertainen levyformaatti, muttei missään tapauksessa sielultaan ja ulostuonniltaan. Täysakustinen kokonaisuus maistuu erinomaiselta. Ilman teknisiä mausteita ja studiovääntöjä. Liekö tämä sitten sitä luomujazzailua?

Kahden taitavan muusikon sielukasta musisointia suomalaisten mestareiden aikaansaannosten parissa. Pehmeän aistikkaasti ja lämpimän sielukkaasti.

Viettäkää hetki rentoutuen ja uppoutuen suomalaisen musiikin syvimpään olemukseen… nelosraidan Mathesonin teosta lukuunottamatta… toki sekin istuu levyn kokonaistyyliin hienosti.

Akustinen ”parittelu” aistikkaan maittavassa paketissa… nautittavaksi! (OR)

 

Alan Matheson – piano, cornet (09), fluegelhorn (03); arrangements (01,04)
Atro “Wade” Mikkola – acoustic bass; all arrangements except (01, 04)

Recorded at SoundTeam Godzinsky Ltd. Studios July-17,18-2017
, engineer: Robert de Godzinsky

Mixed and mastered by Mikkola and de Godzinsky Nov-6-2017

01. Sinun silmiesi tähden – For Your Eyes (Toivo Kärki) 5:48
02. Souvenir (Jean Sibelius) 5:53
03. Pohjolan yö – The Northern Night (George De Godzinsky) 5:21
04. Suvila (Alan Matheson) 5:31
05. Soi kunniaksi Luojan – We Praise Thee Our Lord (Jean Sibelius, Robert Timmons)  5:06
06. Norden – The North (Jean Sibelius)  7:26
07. Kuunsäteiden laulu – The Song of the Moonbeams (George De Godzinsky) 5:10
08. Uusmaalaisten laulu – The Song of Nyland (Jean Sibelius) 3:52
09. Kylmä rakkaus – Cold Love (Erik Lindström) 5:12
10. Tähdet kertovat – It’s Told by the Stars (Toivo Kärki) 5:16

 

Takaisin

Artikkeli luettu 515 kertaa