Thomas Maintz / Aaron Parks

Kuvat:

05.09.2017 20:16


Thomas Maintz / Aaron Parks - Duets in June.

Duets in June

Gateway Music BeachCD006

Tanskalainen jazzkitaristi Thomas Maintz on tehnyt jo pitkän uran, mutta hän tuntuu olevan kaikesta huolimatta kovin harvakseen esillä. Tietojakin on saatavilla oikeastaan varsin vähän ja sekin on pitkän kaivamisen jälkeen löydettävissä. Hän ei tunnu olevan kovin aktiivinen edes kotisivuillaan, sillä kaikissa valikoissa on sama teksti, joten edes riittäviä faktatietoja on vaikea saada sieltä esille.

Vuonna 2010 julkaistu This is the Colour -kvartettialbumi on ilmeisesti Maintzin ensimmäinen, 2014 ilmestyi Present puolestaan triolevynä.  Vuoden 2015 lopulla häneltä on ilmestynyt duolevy Duets In June yhdessä nuoremman polven amerikkalaisen pianistin Aaron Parks (s.1983) kanssa. Tämä Maintzin kolmas albumi oli ehdolla Tanskassa vuoden 2015 parhaan jazzlevyn valinnassa. Parks puolestaan tuntuu olevan erittäin aktiivinen muusikko, sillä hän on ehtinyt toistaiseksi melko lyhyellä urallaan soittaa mm. lähes 50 levyllä, joten kokemusta on kertynyt monien hyvinkin tunnettujen artistien kanssa levyttäessä.

Levyn 10 kappaletta sisältää Thomas Maintzin omia sävellyksiä 7 kappaletta, joista 3, Riddles Dressed In White, Six String Levitation ja Please Hum, ovat esillä jo ensimmäisellä levyllä ja yksi East Village Waltz esiintyy Present -levyllä, joten uusia on 3 ja lisäksi levyllä on kolme Parksin kanssa improvisoidusti soitettua kappaletta. Toki vanhat kappaleet ovat pianon ja melodican säestyksellä duona erilaisia kuin alkuperäisellä kvartetti- ja triokokoonpanoilla.

Kappaleet ovat kauttaaltaan hyvin siistejä, tunteellisen syvällisiä ja surullisen sentimentaalisia luonteeltaan. Ne huokuvat nostalgista kauneutta, itkuista ikävöintiä, rakkauden kaipuuta, ajatuksellista haikeutta menneisyyteen.  Siinä olisi kaikki ainekset vuoden nostalgialevy valintaan, jos sellainen äänestys järjestettäisiin.

Maintz on tiedonjanoinen kitaristi, jolla on soitossaan aimo annos uutta ja vanhaa. Hän aidosti modernisti, mutta on samalla hyvin perinnetietoinen soveltaessaan Wes Montgomeryn ja Jim Hallin kaltaisten vanhojen mestareiden levollista soundimaailmaa omaan soittoonsa. Hänellä on varsin selkeän puhdas oma soundi soitossaan käyttäessään hyvin minimalistisesti lisäefektejä. Hänen soittonsa on melodisesti vakuuttavaa, mietiskelevää ja monipuolisen raikasta, albumi tuntuisi sopivan täydellisesti uuden aallon tanskalaiseen melankoliaan. (JKi)

Thomas Maintz: kitara, äänirasia, Aaron Parks: piano, melodica

Äänitys ja miksaus: Thomas Vang, The Village, kesäkuu 2014. Masterointi: John Fomsgaard. Kannen graafinen suunnittelu: Cecilie Q. Julkaistu: 30.10.2015

01. Prelude / Improvisation 1  2:23
02. Absinthe  5:29
03. Nude In Red Armchair  5:06
04. In Terlude / Improvisation 2  1:41
05. Secret Hallway  4:06
06. East Village Waltz  6:27
07. Riddles Dressed In White  4:10
08. Six String Levitation  5:35
09. Crystals / Improvisation 3  4:24
10. Please Hum (A Hymn)  3:32

Kokonaiskesto 42:57

Takaisin

Artikkeli luettu 201 kertaa