Titty Bar Tim Blues Band

Kuvat:

09.06.2016 09:39


Titty Bar Tim Blues Band: Flathead Woman

Flathead Woman

Blue North Records BNCD014, 2016

Titty Bar Tim Blues Band oli oman kuvauksensa mukaan aikoinaan Kanta-Kouvolan eteläosien tunnetuimpia bluesbändejä. Siellä se kehitti oman Kouvostobluesiksi kutsumansa tyylin. Se on vahvasti sukua Chicago-bluesille, jonka klubeilla bändin nokkamies Timo Timmy Heikkilä vierailee vuosittain. Lisäksi hän tuottaa Suomeen chicagolaisia muusikoita bändinsä soittokavereiksi. Ovatpa Timo ja kumppanit ehtineet järjestää jo kolmena talvena  Kouvosto Bluesfest  -festivaalin.

Bändin ensimmäinen levy ”Milk Shaka”  kolmen vuoden takaa oli loistava debyytti ja vei Timmyä ja bändiä kohti suuren maailman baaritiskejä. Tuon levyn arviointi löytyy esimerkiksi tästä http://jazzrytmit.com/wp/s8-levyarvostelut/c29-levyarvostelut/titty-bar-tim-blues-band/.

Uutta levyä on ehditty odotella pitkään. Tällä välin bändi on ehtinyt kiertää soittoruokaloita ja klubeja varsin ahkerasti. Kova työ on tuottanut tulosta. Sillä bändin esiintymiseen on tullut monipuolisuutta ja varmuutta. Oma tie on löytynyt. Siitä kertoo myös tämä kauan odotettu uutukainen.

Flathead Woman on erinomainen levy. Se sisältää useita yllätyksiä, mutta perusta on entisensä. Perinteinen kouvosto-komppi vie biisejä eteenpäin. Mike Kurkiinin konstailematon kitarointi, hyvät riffit ja taidokkaat soolot ovat aina vain nautittavampia. Timmy Heikkilän laulu on kehittynyt vuosien mittaan. Se on rentoa ja letkeää. Timmy saa lauluunsa aitoa bluesmeininkiä ilman teennäistä yliyrittämistä. Aarni Ruuhimäen basso ja Pasi Väkevän rummut rytmittävät biisejä vakuuttavasti. Antti Takalo tuo uruillaan biiseihin syvyyttä ja maukasta tunnelmaa. Kun tähän lisätään Timmy Heikkilän ruudikas huuliharppu ja kitara, voidaan puhua loistavasta kokonaisuudesta.

Levyn aloittava ”Dopa Smoka” on mainio esimerkki bändin perinteisestä Kouvostobluesista. Se on tiukkaa kamaa ja yksi levyn helmistä. Kakkosbiisi ”Never Cheated You” onkin sitten suuri yllätys. Rentoa ja vähän nuhaista kantria. Tämä esitys ja Heikkilän laulu yleensäkin saavat jollakin tapaa itselleni mielleyhtymän 60-luvun Lovin´ Spoonfuliin ja sen johtohahmoon John Sebastianiin, jota ei bluesmiehenä edes pidetä. Tosin hän vieraili muinoin Rauma Blueseissa. Letkeää ja konstailematonta menoa.

Takalon urut pääsevät lentoon Takalon omassa ”Fish Cabin Fever” -biisissä. Kysymyksessä on varsinainen urkuvetoinen jamittelu, johon kitara tuo omat mausteensa. Esitys vahvistaa kuvaa bändin monipuolisuudestaan.

Mike Kurkiinin biisi ”Titty Twist” panee lantiot ja polvet vispaamaan niin kuin muinoin kuusikymmentäluvulla. Menevä ja virkistävä veto, jossa Kurkiinin kitara pääsee oikeuksiinsa. Freddie King harrasti aikoinaan vastaavanlaisia kitarainstrumentaaleja. Tällä kertaa esikuvana lienevät olleet Lonnie Mackin biisit. Juho Hurskaisen rouhea saksofoni vie kuulijan kuusikymmentäluvun tunnelmiin.

”Too Bad Tim” on sitä itteään, menevää bluesia. Riffit ovat kohdallaan. Kurkiinin ja Takalon soolot iskevät hienosti. Instrumentaali ”Breakin´ Up” on kuin suoraan kuusikymmentäluvulta. Riffi on tarttuva. Lisäksi Kurkiin kaivaa kitarastaan herkkiä, niin herkkiä säveliä.

Arthur Crudupin ”So Glad You’re Mine” soi menevästi.  Levyn muut lainabiisit, Big Smokey Smothersin ”Got My Eyes On You” ja Jimmy Dawkinsin ”Hippies Playground” saavat levyllä hienon tulkinnan.

Timmy Heikkilän akustinen ”Airborne Rumble” on mieleenpainuva päätös bluesbändin levylle. Timmyn resonaatiokitara jättää kuulijan bluesin syövereihin.

On hienoa, että Titty Bar Tim Blues Band on löytänyt oman tyylinsä ja pysynyt sillä luontevasti. Tyyli ei ole kärsinyt uusien mausteiden tuomisesta.  Ei ole lainkaan ihme, että aito Chicagon bluesäijä Tail Dragger toteaa levyn takakannessa ”You guys play better than most bands in Chicago”. (EK)

 

Timmy Heikkilä (kitara, huuliharppu, resonaattorikitara, laulu), Mike Kurkiin (kitara), Aarni Ruuhimäki (basso), Pasi Väkevä (rummut), Antti Takalo (piano, urut, shaker, bongot, taustalaulu)
Lisäksi Leo Westerlund (piano, Dopa Smoka , Juho Hurskainen (saksofoni, Titty Twist )

01 . Dopa Smoka 4:08
02. Never Cheated You 3:27
03. Flathead Woman 5:39
04. Got My Eyes On You 3:38
05. So Glad You’re Mine 4:01
06. Too Bad Tim 3:23
07. Breakin’ Up 3:00
08. Hippies’ Playground 4:29
09. Titty Twist 4:07
10. Strange Cargo Revisited 4:04
11. Fish Cabin Fever 2:43
12. Airborne Rumble 4:45

Tuotanto: Kymen Juurimusiikki ry & Finnish Blues Society

 

Takaisin

Artikkeli luettu 864 kertaa