Trio Toffa

Kuvat:

23.11.2016 12:12


Eclipse ECD-201640

Positive

Pari vuotta toiminut Trio Toffa on lähtökohdiltaan varsin erikoinen kokoonpano. Kolmikon kiistatta kuuluvin jäsen on beniniläinen ja osin jo suomalaistunut vokalisti ja perkussionisti Noël Saizonou, joka on myös ollut perustamassa Helsinki–Cotonou Ensemblea. Toffassa jazztausta on moogia soittavalla Kari Ikosella, kun taas pitkän linjan kitaristi Petri Kautto on uransa soittanut tyyleiltään monenlaisissa kokoonpanoissa.

Benin on länsiafrikkainen maa. Länsi-Afrikassa on myös kehittynyt energinen ja sävyiltään elämäniloinen afro-beat, jota myös Saizonou edustaa. Hän on tuonut trion musiikkiin vahvan positiivisen latauksen, jota myös hänen kanssamuusikkonsa ylläpitävät.

Triossa työnjako toimii hyvin. Saizonou hoitaa perkussioiden lisäksi lauluosuudet muiden tukiessa häntä kertosäkeissä. Afrikkalaisessa musiikissa aluksi oudolta tuntuva Moog sopii kuitenkin mainiosti tähän ympäristöön. Ikonen osaa käyttää soitintaan monipuolisesti. Teemojen ja soolojen lisäksi hän täydentää äänimaisemaa hauskalta kuulostavilla kekseliäillä syntikkakommenteilla.

Kautton soitossa kuuluu hänen monipuolinen taustansa. Mukana on niin jazzin kuin rockin ja bluesin aineksia, jotka hän on saanut hyvin sopeutettua myös tähän afrikkalaiseen ympäristöön.

Noël Saizonou, laulu ja perkussiot, Kari Ikonen, Moog-syntetisaattori ja taustalaulu, Petri Kautto, kitara ja taustalaulu.

Äänitys: Petri Asiala, 23.8. 2015 Helsinki. Miksaus ja masterointi: Abdissa Asafa. Tuotanto: Trio Toffa.

1. Ozin de
2. Azente
3. Tumbara
4. Ouelebe
5. Benin blues
6. Miwa
7. Demingassa
8. Tites te

Sävellykset ja sanoitukset: Noël Saizonou paitsi Miwa (trad). Sovitukset: Trio Toffa.

Takaisin

Artikkeli luettu 579 kertaa