Trump Conception

Kuvat:

16.04.2017 17:10


Trump Conception: One

One

Trumbi Muusika OÜ

Ei nimi bändiä pahenna, jos ei bändi nimeä. Tallinnalainen Trump Conception perustettiin eri maailmassa kuin mihin Yhdysvaltojen viimeisimpien presidentinvaalien tulos on meidät kaikki sysännyt. Politiikan ei tarvitse kuitenkaan antaa pilata hyvää meininkiä.

Trump Conceptionin esikoisalbumi One on jämäkkä teoskokonaisuus, jossa tentetti nivoo tiukan funkin erottamattomasti sähäkkään fuusioon ja isolinjaiseen jazziin.

Basisti Janno Trump toimii paitsi sukunimeään kantavan semibigbandin yhtyeenjohtaja, myös säveltäjänä. Hänen kynänjälkensä linkittyy kuulokuvissa alan korkeaprofiilisiin vaikuttajiin. Esimerkiksi sävellys Lonkab (Limping) tuo mieleen Bob Jamesin samettisen sormiotyylittelyn. Avarammassa tarkastelussa vuorostaan pitkäsoiton tuotannollisesta jäljestä voi tunnistaa yhtäläisyyksiä levymoguli Creed Taylorin perustaman CTI-labelin suosimiin elegantteihin käsityöratkaisuihin. Sen myötä Trump Conceptionin isku on täyttä luomua: kuultavat äänet tulevat muusikoista, ei koneista.

One soikin hämmästyttävän sävykkäästi ja viimeistellysti. Saundi on hiotun muhkea ja kymmenikön ulosanti harjaantuneen kurinalaista. Nämä osatekijät yhdessä albumin materiaalin moniulotteisuuden kanssa generoivat musiikkia, joka jää mieleen. Se mikä on jo tullut todistettua livenä takuuvarmaksi osaamiseksi toteutuu myös tallenteella. (MK)

 

Janno Trump, bassot, sävellykset, Allan Järve, trumpetti, flyygelitorvi, Tanel Kuusk, trumpetti, flyygelitorvi, Johannes Kiik, vetopasuuna, bassopasuuna, Danel Aljo, tenorosaksofoni, Keio Vutt, baritonisaksofoni, Madis Muul, kosketinsoittimet, Pent Järve, sähkökitara, Dmitri Nikolajevski, rummut, François Archanjo, lyömäsoittimet

Ääänitys SoundDivision Studio & Kultuurikatel (lokakuu 2015 – tammikuu 2016)  Otto-Karl Vendt
Miksaus Otto-Karl Vendt (Sonicmedia)
Masterointi Siim Mäesalu.

1. Lugu Nr 5 (Tune No 5) 6.17
2. Torumees (The Horn Guy) 5.07
3. Rhythm or Blues? 6.05
4. Lonkab (Limping) 7.06
5. Läänemere Ained (Substances in the Baltic Sea) 7.52
6. Science Funktion 6.15
7. Moment 8.50
8. Fiesta Escandinava 5.47

All compositions are written, arranged and produced by Janno Trump.

 

 

Takaisin

Artikkeli luettu 429 kertaa