Veronica Mortensen

Kuvat:

22.12.2015 09:04


Veronica Mortensen: Presents Passed

Presents Passed

Stunt Records, STUCD 15022

Tanskalainen Veronica Mortensen on tehnyt jo levyn lähinnä omia sävellyksiään, ja on nyt päättänyt taltioida vähemmän tunnettua Amerikan laulukirjaa. Ideahan ei ole uusi: mm. Scott Hamilton on tehnyt näin parikin levyä.  Saksofonilla näistä kappaleista näyttää olevan helpompi kehittää tuoreita kuin laulamalla.

Mortensenilla on kaunis ja vahva altto, jota hän käyttää konstailemattomasti suunnilleen säveltäjän tarkoittamaan tapaan. Mitään melismoja tai scat-improvisaatiota emme kuule, mutta fraseeraus on jazzia. Pidemmän päälle laulu alkaa kuitenkin vaikuttaa yksitoikkoiselta, mikä ei ole laulajan vika. Vähemmän esitetyt kappaleet kun yleensä jäävät jäähylle sen takia, että niistä puuttuu se juju, joka kuulijaa miellyttää erityisesti. Parhaiten pärjääkin Thad Jonesin ”Child Is Born”, josta on jo tullut jazzballadistandardi.

Osaava trumpetisti Thomas Fryland soittaa varmoja sooloja. Harmon-sordiinolla hän puhaltelee Miles Davis-tyyliin, kuten moni muukin. Pelti auki hän taas käyttää Clark Terryn tyyppisiä keinoja, varsinkin flyygelitorvella.  Kitaristi Per Möllehöj soittaa  pari hyvin kaunista sooloa, ja pianisti Mads Söndergaard jää hieman taustalle, mutta säestää hyvin. Kompin tarttuva svengi säilyy huolimatta hyvin maltillisista, jopa hitaista tempoista.

 

Veronica Mortensen – vocal, Thomas Fryland – trumpet, Per Møllehøj – guitar, Mads Søndergaard – piano, Jesper Bodilsen – bass, Andreas Fryland – drums

01. Born To Be Blue (R.Wells/M.Torme) 5:23
02. They Say It’s Spring(B.Haymes/M.Clarke) 5:04
03. He Was Too Good To Me (R.Rodgers/L.Hart) 5:49
04. Everybody’s Song But My Own (K.Wheeler/J.White) 4:23
05. Lies Of Handsome Men (F.Blumenthal) 5:04
06. Watch What Happens (M.Legrand/N.Gimbel) 4:38
07. Hearts Desire (D.Frishberg/A.Broadbent) 4:11
08. We’ll Be Together Again (C.Fischer/F.Laine) 3:41
09. A Child Is Born (Thad Jones) 5:21
10. May I Come In? (M.Fisher/J.Segal) 5:11
11. Lazy Afternoon (J.Moross/J.Latouche) 2:59
12. Thanks For You (B.Hanighen/M.Wright) 4:49

 

 

 

 

 

Takaisin

Artikkeli luettu 627 kertaa