Vincent Peirani

Kuvat:

20.01.2016 19:25


Vincent Peirani: Living Being

Living Being

ACT 9584-2

Hulvatonta haitarinsoittoa. Ranskalaista eleganssia. Mielenkiintoista ja upeaa musiikkia. Mainiosti ja maulla yhdisteltyä akustisten ja sähköisten soitinten harmonista sopusointia.

Mutta mikä tämä Suomessa täysin tuntematonVincent Peirani oikein on miehiään? No, Monsieur Peirani on kotimaassaan hyvinkin arvostettu muusikko, josta kertoo mm. hänelle Victoires du Jazz 2015 myönnetty palkinto. Jazzin lisäksi myös klassisen ja maailmanmusiikin saralla toimiva Peirani tunnetaan hyvin myös laajemminkin koko Keski-Euroopassa. Keikkaa pukkaa paitsi hänen omilla kokoonpanoillaan, myös mm. rumpali Daniel Humairin, saksofonisti-klarinetisti Michel Portalin ja (täälläkin moneen kertaan nähdyn) kitaristi Marc Ducretin kanssa.

Musiikki vaihtelee laajalla skaalalla vauhdikkaista menokappaleista (mm. Suite en V Part 1 ja Air Song) haikeanoloisiin hitaampiin (esim. Dream Brother ja On The Heights). Monimuotoisuudesta ja -ilmeisyydestä johtuen mielenkiinto säilyy albumin alusta herpaantumattomana loppuun asti. Soundimaailma on laaja, ja nimenomaan em. akustisten ja sähköisten elementtien yhdistely toimii erinomaisesti.

Peiranin itsensä ohella keskeisenä muusikkona tällä levyllä on kosketinsoittaja Tony Paeleman, joka on vahvasti esillä koko ajan. Mainioita sooloja molemmilla saksofoneillaan läväyttelee myös Emile Parisien.

Meno on aika ajoin jopa melko rokkaavaa. Siitä pitää huolen Yoann Serra, joka on, ainakin tässä, perusteiltaan enemmän rock- kuin jazzrumpali. Ei tämä kuitenkaan missään nimessä mitään jazzrockia ole, ei suinkaan. Pieranin maailmanmusiikkitausta iskee myös läpi ja kuuluu kokonaisuudessa. Olisiko jonkinlainen rock/etno/jazz-fuusio sopiva määritelmä tälle musiikille? Kenties. Paitsi että miksikö mitään musiikkia edes pitäisi tunkean mihinkään tiettyyn lokeroon ylipäätään. Mielestäni EI. Musiikki on, Duke Ellingtonin sanoin, joko hyvää tai huonoa.

Tämä nyt sattuu olemaan sitä Duken ensiksi mainitsemaa. Siis hyvää. Suosittelen. (TV)

 

Vincent Peirani: haitari ja ääni, Emile Parisien: sopraano- ja tenorisaksofoni, Tony Paeleman: Rhodes-sähköpiano ja efektit, Julien Herné: sähköbasso ja efektit, Yoann Serra: rummut.

Äänitys: Jean Paul Gonnod, Studio de Meudon, 15.-18.6.2014. Miksaus: Jean Paul Gonnod, Studio des Variétés. Masterointi: Götz-Michael Rieth, eastside mastering studios. Kansitaide: Manfred Bockelmann. Julkaisuvuosi: 2015. Tuottajat: Vincent Peirani & Axel Matignon. Toimeenpaneva tuottaja: Siggi Loch.

01. Suite en V Part 4 (2:12)
02. Suite en V Part 1 (5:51)
03. Dream Brother (6:28)
04. Mutinerie (7:52)
05. On The Heights (6:57)
06. Air Song #2 (4:24)
07. Some Monk (8:52)
08. Workin’ Rhythm (4:43)
09. Miniature (2:55)

Sävellykset: Vincent Peirani, paitsi 03: Jeff Buckley ja 04: Michel Portal

 

 

Takaisin

Artikkeli luettu 491 kertaa