Visa Oscar Group 

Kuvat:

17.02.2016 11:23


Visa Oscar Group: Fusion Treatment

Fusion Treatment

FIMOVO1

Nyt liikutaan raikkaan reippaissa ja tuoreissa fuusiojazzin rytmimaailmoissa. Maailmoissa, joissa menevän menosyke vaihtuu välillä tunnepalon herkkyyteen. Sähköisen jännitteen muutokset saavat  kuuntelijan volttimittarin heilahtelemaan äärilaidasta toiseen…

Tuota sähköista elementtia hallitsee ja johtaa Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä taiteellista tohtorintutkintoa tekevä Visa Oscar (Visa-Pekka Mertanen s.1976). Tämä kultaisen keski-iän musiikillinen monitahokas on säveltänyt levyn musiikin ja hoitelee tällä levyllä kosketin- sekä ohjelmointiosastoa.

Eletty elämä ja musiikin kanssa käyty yhteiselo heijastuu positiiviisuutena. Levy on monitahokkuudestaan huolimatta tasapainoinen ja  tasokas kokonaisuus, joka tarjoilee sisällöltään rytmikkään melodisen kokonaisuuden, jonka kruunaavat erinomaiset soittajat että toteutustekniikka. Makoisa fuusiojazz yhtyy funkkaavaan terhakkaaseen sykkeeseen soljuvan mukaansa tempaavana. Levyn seesteiset osuudet painavat sopivasti jarrua hurjemmalle menolle. Oivasti laadittu kokonaisuus.

Visa Oscar taikoo koskettimistoillaan ja sähkövempaimillaan yhtälailla perusmattoa muille soittajille kuin omille mustavalkiokuvioilleen. Aistikkaan hallitusti ja maukkaan moninaisesti. Osin muihin sfääreihin vieden.

Basisti Juho Kivivuori sähkököisine bassokeppeineen jytistää mallikasta sydänsykettä. Rumputaiteilija Rami Eskelinen mättää kalvoillaan ja pelleillään Kivivuorelle makoisaa tukea. Kivijalkaa, jonka ympärille muun kokonaisuuden on hyvä kietoutua. Kitaristi Janne Halonen että saksofonisti Rautio täydentävät tunnelmaa heittäytyen välillä soolosoittajan rooliin. Todellisten ammattihemmojen osaamista.

Tämä levykokonaisuus toimii hienosti sähköisen jazzin että fuusion mannekiinina. Tässä ei sorruta liiallisiin erikoisjippoiluihin eikä poikkitaiteellisiin äänimaailmoihin tai äänivolyymeihin. Tämä on biisistä toiseen nautittavaa kuunneltavaa. Kuunneltavaa, joka ei puuduta vastaanottajaa. Ei vaikka antaakin välillä mahdollisuudeen ummistaa silmät nautintoon.

Kaiken muun hyvän kruunaa vielä soiton sielukkuus. Musiikkiannin mielenkiintoisuus ja sisääntempaavuus. Sen myötä kuulijan selkäytimeen porautuva tunnetila. Täydellinen rentoutuminen äänimaailman antiin. Unohtamatta sen sytykkeelisyyttä terhakkaampien rytmien pyörremaailmaan.

Tämä levy kannattaa ehdottomasti kuunnella itse, sillä sen sisällön täydellinen purkaminen sanoiksi ei onnistu. Tai jää torsoksi, kunnioittamatta levyn todellista itseisarvoa. (OR)

 

Visa Oscar – Keyboards, Joonatan Rautio – Saxophone, Janne Halonen – Guitar, Juho Kivivuori – Bass, Rami Eskelinen – Drums

Recorded 2010 in Sonic Kitchen Studios, Helsinki by Visa Oscar, Aku Sinivalo & Jukka Backlund 
Overdubs recorded 2010 – 2014 in Oscar Music Production Studios, Helsinki by Visa Oscar
Mixed and mastered 2010 – 2015 in Oscar Music Production Studios, Helsinki by Visa Oscar

1. Devil’s Aims 5:28
2. D-Toxication 6:10
3. Caixa Mangueira 6:01
4. One for Esbjorn 5:39
5. Gimme 5+4 7:02
6. Voo Livre 7:27
7. Westbank 6:21
8. Shuffle & Score 7:21
9. Maj7-Song 6:11

All music composed by Visa Oscar except #9 Maj7-song by Visa Oscar & Jukka Backlund

 

 

Takaisin

Artikkeli luettu 1231 kertaa