Dollypops: Dollypops

Kuvat:

06.11.2017 19:26


Dollypops

Dollypops-yhtye julkaisee levyllisen 1930-, 40-ja 50-lukujen jazziskelmiä ja ikivihreitä kolmen naislaulajan ja tuuban esittäminä. Yhtyeen ainutlaatuinen kokoonpano ja tuoreet sovitukset tuovat näille rahisevien gramofonilevyjen kultaisen aikakauden hiteille uuden, raikkaan tulkinnan ja svengin. Yhtye on onnistunut tuomaan vanhoihin standardeihin uutta eloa pilke silmäkulmassa tehdyillä nerokkailla sovituksilla ja sanoituksilla.

Tilaustyönä tehdyt sovitukset rakastettuihin jazziskelmiin Pojat, Kuningaskobra ja Don’t Let Your Love Go Wrong ovat nuorten muusikoiden Emma-Sara Raunion, Jessica Långin ja Walter Sallisen käsialaa. Mukana on myös joukko harvemmin kuultuja joululauluja, mm. Disney-suosikki When You Wish Upon a Star, Patti Pagen 1953 levyttämä Where Did My Snowman Go sekä Harmony Sistersien tunnetuksi tekemä Kodin Kynttilät, jotka kuullaan nyt ruotsiksi laulettuina. Svengaavaa joulutunnelmaa luovat myös Två små röda luvor, Mele Kalikimaka, sekä Nisse tutulla Joulupukki matkaan jo käy-melodialla.

Danny Kayen ja Andrews Sistersien hitti Civilization, (Suomessa tuttu nimellä Bingo Bango Bongo) on saanut John “Bona” Söderholmin kynästä uuden, nerokkaan ja korrektimman sanoituksen kappaleessa Jag stannar kvar. Laulu kertoo kesämökin jättämisen tuskasta syksyn lähestyessä.

Vierailevina soittajina levyllä kuullaan muun muassa rummuissa myös levyn tuottajana toimiva Patrick Björkman sekä pianossa äänitekniikan ja jazzin monitaitaja Robert de Godzinsky.

Dollypops
Niklas Andersson (tuuba,  harmonikka #8, trumpetti #16), Sandra Forsell (mezzosopraano), Marie Lundberg (altto) ja Katarina Wanamo (sopraano).
Feat.
Patrick Björkman (rummut #2, 4, 5, 6, 7, 10, 13, 14, 15, 16, kulkuset #16) Martin Panelius (banjo #11), Robert de Godzinsky  (piano#16)

Kappaleet:

01. Kielon jäähyväiset
02. I´m Gonna Sit Right Down and Write Myself a Letter
03. Jag stannar kvar
04. Kuningaskobra
05. Don´t Let Your Love Go Wrong
06. Kellä kulta, sillä onni
07. Pojat
08. Han hette Elmer
09. Egon
10. Bei mir bist du schön
11. När ljusen tändas därhemma
12. När Nisse räddade julen
13. Snögubben (Vart tog har vägen?)
14. Mele Kalikimaka
15. Två små röda luvor
16. Ser du stjärnan i det blå?

Nauhoitettu toukokuussa 2015-kesäkuussa 2017 Soundteam Godzinskyn studiossa Kirkkonummella ja Porvoossa.

Tuottajat: Dollypops, Patrick Björkman

www.dollypops.fi

Takaisin