Jukka Eskola Soul Trio: Soul Trio

Kuvat:

16.03.2017 10:45


Jukka Eskola Soul Trio: Soul Trio

Kotimaisen jazzin kärkitrumpetisti Jukka Eskola julkaisee Soul Trio -yhtyeensä kanssa ensimmäisen kokopitkän albumin Soul Trio vinyyli-, CD- sekä digijulkaisuna 5. toukokuuta. Eskolan, urkuri Mikko Helevän ja rumpali Teppo Mäkysen muodostaman Soul Trion uusi levy yhdistää kaksi Grotto Editionsin ja We Jazzin yhteistuumin vuonna 2016 julkaisemaa EP:tä, joiden lisäksi levyllä kuullaan kaksi ennen julkaisematonta kappaletta. Albumin julkaisee helsinkiläinen levy-yhtiö Timmion Records.

Jukka Eskola Soul Trion musiikki on rouhean soul jazzin perinteestä ammentavaa svengaavaa nykyjazzia parhaimmillaan. Jukka Eskola lukeutuu Suomen arvostetuimpiin trumpetisteihin ja on tunnettu Soul Trion ohella muun muassa Teddy’s West Coastersin, Ricky-Tick Big Bandin ja Five Corners Quintetin riveistä sekä Orquesta Bossa -yhtyeestään. Eskolan lisäksi triossa vaikuttaa kotimaisen jazzkentän urkuspesialistiksi tituleerattu Mikko Helevä sekä suvereenista ja svengaavasta rumputyöskentelystään tunnettu Teppo Mäkynen.

Soul Trion ydinkokoonpanon lisäksi tuoreella julkaisulla kuullaan kontrabasisti Ville Herralan, tenorisaksofonisti Timo Lassyn sekä ruotsalaisen huilisti Magnus Lindgrenin soittoa. Valtaosa albumin kappaleista on Eskolan ja Mäkysen kynästä, mutta mukana ovat myös trion taidokkaat tulkinnat Duke Pearsonin Sweet Honey Bee:stä sekä vain CD -ja digijulkaisuna kuultavat Mercer Ellingtonin Jumpin’ ja dokumenttielokuva Mondo Canen teemakappale More.

– Soul Trion musiikissa tärkeintä on svengi. Se on ollut tekemisemme ydin alusta alkaen, se svengi ja sielukkuus.Tämän pienen ja tiukan kokoonpanon vahvuuksiin kuuluu myös monipuolinen dynamiikan käyttö, minimalistisista ratkaisuista suuren orkesterin pauhuun. Yhtyeen soundilliset esikuvat tulevat 60-luvulta, mutta Soul Trion musiikista löytyy piirteitä kaikilta vuosikymmeniltä. Olen iloinen ja onnellinen että bändin esikoislevyllä kuullaan kaikkea tätä, ja tietysti ennen kaikkea mahtavien jazzmuusikoiden sielukasta soittoa, Jukka Eskola kertoo uudesta albumista.

Esimakua tulevasta levystä antaa 24.3. julkaistavat singlet Introducing the Soul Trio sekä Martha’s New Moment. Jukka Eskola Soul Trio juhlistaa levynjulkaisuaan Suomen-kiertueella 10.–20. toukokuuta.

 

Jukka Eskola trumpetti, Teppo Mäkynen rummut, Mikko Helevä urut
feat.  Ville Herrala kontrabasso, Magnus Lindgren huilu, Timo Lassy tenorisaksofoni

A-puoli
Martha’s New Moment (J.Eskola, T.Mäkynen)
Hong Thong (J.Eskola)
Sweet Honey Bee (D.Pearson)
Railyard Boogie (J.Eskola, T.Mäkynen)

B-puoli    
Introducing the Soul Trio (J.Eskola)
Subterranean Variations (T.Mäkynen)
For Anne Lee (J.Eskola, T.Mäkynen)
Soft Drop (J.Eskola, T.Mäkynen)

Lisäbiisit CD ja digi:
More (N.Oliviero, R.Ortolani) / Jumpin’ Punkins (M.Ellington)

Jukka Eskola Soul Trio: Soul Trio
Timmion Records LP/CD/digital, TRLP12004/TRCD12004
Julkaisupäivä 5.5.2017
Jakelu: Timmion Records

Jukka Eskola Soul Trio live:
pe 05.5. klo 20 Porvoo, Vanha Studio 123, WSOY-Talo
to 11.5. klo 19 Helsinki, G Livelab
pe 12.5. klo 19 Espoo, Sellosali (Jukka Eskola Soul Trio feat. Jukka Perko)
la 13.5. klo 21 Salo, Hometown

to 18.5. klo 20 Lappeenranta, Kolme Lyhtyä
pe 19.5. klo 19 Pieksämäki, Poleeni
la 20.5. klo 21 Turku, Monk

 

 

Takaisin
Translate »