Mopo: Mopocalypse

Kuvat:

11.01.2018 21:00


Mopo: Mopocalypse

Saksofonisti Linda Fredrikssonin, basisti Eero Tikkasen ja rumpali Eeti Niemisen muodostama Mopo julkaisee uuden levynsä Mopocalypse We Jazz -levymerkillä. Mopon rouhean rosoisesta punkjazzista hauraan kauniisiin jazzballadeihin ulottuva tunnistettava yhtyesoundi loistaa uudella levyllä kirkkaana ja levyltä jo aiemmin lohkaistut singlet Tökkö ja Niin aikaisin ovat aiheuttaneet ansaittua kuhinaa musadiggareiden keskuudessa. Vinyylisinglenä julkaistu Tökkö on levinnyt DJ-laukkuihin ja radiosoittoon ympäri maailman ja digitaalisesti julkaistu Niin aikaisin on kerännyt Spotifyssä tähän mennessä peräti 127 000 kuuntelua – huikea määrä jazzballadille.

Mopo kiertää meillä ja muualla ahkerasti kevään aikana ja juhlistaa uutta levyään julkaisukeikalla Helsingin G Livelabissa torstaina 15.2.

Mopon neljäs kokopitkä julkaisu ja kolmas triolevy Mopocalypse räjäyttää yhtyeen monitasoisen musiikin kokonaan uusille tasoille. Kyseessä on sydänverta ja hikeä tihkuva kokonaisuus, jonka tunneskaala kattaa koko spektrin raivokkuudesta kauniin surumielisten sävyjen kautta puhtaaseen onnellisuuteen. Samalla levy on tarina ystävyydestä ja bändin kehityksestä vuosien yhteisen taipaleen varrella. Mopo kävi uutta albumiaan tehdessä jopa hajoamisen partaalla ja prosessin vaatima tiristys kuuluu upeasti tulevalla levyllä. Mopon soundi kehittyy Mopocalypsella monella eri tasolla ja lopputulos on luontevassa ryöpsähtelyssään tarinallisesti looginen.

Tökön ja Riiston räjähdysalttiista svengistä edetään luontevasti Noidan ja Mustafan kaltaisten mystisten tunnelmapalojen kautta kohti balladien Niin aikaisin ja Sinut muistan ainiaan käsinkosketeltavan herkkää kaihoa. Mopocalypse on yhtenäisen yhtyeen voimannäyttö, jossa kukin yhtyeen jäsen osallistuu aktiivisesti kappaleiden kirjoitusprosessiin. Mopon lisäksi levyä tuottamassa on ollut We Jazz -levymerkin taiteellinen johtaja Matti Nives.

Mopocalypse avaa Mopon maailmankuvaa ja visiota musiikin ohella myös yhtyeen toimittaman zinen muodossa. Levyn vinyyli- ja CD-versioiden mukana tuleva Mopozinen numero 1 pitää sisällään asiaa mm. Mopon instrumenteista, kiertuemeiningistä, Mopo24-projektista ja Eeron kokemuksista totaalikieltäytymiseen liittyneestä valvontarangaistuksesta.

Mopocalypse julkaistaan We Jazz-levymerkin kautta Suomessa 26.1. ja kansainvälisesti 23.2. Albumi julkaistaan LP-, CD- ja kasettiformaatissa sekä digitaalisesti. Arvostettu jazzmedia All About Jazz nosti Mopon hiljattain esille yhtenä 15 huomionarvoisesta eurooppalaisen jazzin nykynimestä. Artikkelin voit lukea tästä.

 

Linda Fredriksson, saksofonit, Eero Tikkanen, basso, Eeti Nieminen, rummut

LP

A1 Tökkö
A2 Riisto
A3 Ruusu
A4 Noita

B1 Mustafa
B2 Niin aikaisin
B3 Sinut muistan ainiaan

CD / digi

1. Tökkö
2. Riisto
3. Ruusu
4. Mustafa
5. Niin aikaisin
6. Sinut muistan ainiaan
7. Noita
8. Panama

MC

A1 Tökkö
A2 Riisto
A3 Ruusu
A4 Nääspossu (Feat. Raoul Björkenheim)
A5 Mustafa

B1 Noita
B2 Niin aikaisin
B3 Sinut muistan ainiaan
B4 Panama

Sävellykset: Linda Fredriksson (Riisto, Ruusu, Mustafa, Sinut muistan ainiaan, Nääspossu) / Eeti Nieminen (Panama) / Eero Tikkanen & Otto Eskelinen (Noita) / Mopo & Felix Zenger (Tökkö), trad. sov Mopo (Niin aikaisin)
Tuotanto: Mopo & Matti Nives

Mopo: Mopocalypse
We Jazz Records LP / CD / MC / digi (WJCD07 / WJLP07 / WJCS04, julkaisupäivä Suomessa 26.1.2018 ja kansainvälisesti 23.2.2018)
jakelu: Playground Music

Mopo ”Mopocalypse”-julkaisukeikka
to 15.2. klo 20 G Livelab (Yrjönkatu 3, Helsinki)
Tapahtuma Facebookissa

Mopo / tulevat keikat 2018

20.1. Piste, Ruka
03.2. Flame Jazz Cruise
15.2. G Livelab, Helsinki
17.2. TTT-klubi, Tampere
07.3. Mopo feat. Raoul Björkenheim ja Mikko Innanen, Sellosali, Espoo
15.3. Kaarinan Pääkirjasto
16.3. Handelsbeurs Consertzaal, Gent, Belgia
18.3. Leuven Jazz Festival, Belgia
22.3. Pannuhuone, Kuopio
23.3. Hannukaisen sali, Nurmes
24.3. Anorak, Kajaani
25.3. Vakiopaine, Jyväskylä

Takaisin