Njet Njet 9: Dark Soul

Kuvat:

26.10.2017 14:28


Njet Njet 9: Dark Soul

Helsinkiläinen mini big band Njet Njet 9 ponkaisi jazzin kartalle viime vuonna julkaistulla, groovaavalla esikoisalbumillaan ”Unicorn Attack”. Nyt debyytti saa jatkoa astetta tummasävyisempiä polkuja kulkevasta Dark Soul -albumista. Groovesta ja energiasta ei ole tälläkään kertaa tingitty ja kokonaisuus on entistäkin purevampi.

Edellisen levyn tapaan albumi koostuu pääasiassa säveltäjä-kosketinsoittaja Ville Kyttälän sävellyksistä, joita tulkitsee rytmisektionelikon lisäksi peräti viisi solistista tulivoimaa tarjoavaa puhaltajaa. Lainakappaleena levyllä kuullaan afrokuubalaisittain maustettu Tapio Rautavaaran klassikko Kulkuriveljeni Jan ja albumin päätösraidalla kuullaan lauluvierailijana vastikään ”vuoden taidepopin tekijä” -palkinnon saanutta Stina Koistista.

Taitavan nonetin musiikki venyy moneen suuntaan ja pursuaa odottamattomia käänteitä ja yllätyksiä. Sen laajalle ulottuva katse on tuntemattomassa tulevaisuudessa, mutta juuret vahvasti myös menneisyyden musiikillisissa herkuissa. Musiikki on vahvoja mielikuvia herättävää ja siinä soi niin big band jazz, soul, elokuvamusiikki, rock kuin elektronisen musiikin vaikutteet.

Uusi albumi julkaistaan digitaalisesti sekä cd:nä 3.11. ja joulukuussa levystä julkaistaan rajoitettu vinyylipainos. Tuoreen levyn myötä riemukas yhdeksikkö suuntaa myös levynjulkaisukiertueelle, jonka ensimmäinen keikka soitetaan Tampere Jazz Happeningissa 3. 11. 2017.

Ville Kyttälä – kosketinsoittimet, Martti Vesala – trumpetti, Mikko Haanpää – pasuuna, Linda Fredriksson – saksofoni, Ville Vannemaa – saksofoni, Pekka Seppänen – saksofoni, Veikki Virkajärvi – kitara, Heikki Laine – basso, Eeti Nieminen – rummut

1. Dancing with Demons
2. Kulkuriveljeni Jan
3. Dark Soul 04:31
4. High Hopes
5. Maybe in Some Parallel Universe…
6. Öis
7. Hour of the Wolf
8. Wake up! (Aamu Ristolla) – feat. Stina Koistinen

Levynjulkaisukiertue:
3. 11. Tampere Jazz Happening
5. 11. Tenho Restobar, Helsinki
24. 1. Juttutupa, Helsinki
25. 1. Poppari, Jyväskylä
26. 1. Vanha paloasema, Oulu
31. 1. Kerubi, Joensuu
02. 2. April Jazz Club, Espoo
03. 2. Flame Jazz Cruise

Julkaisija: Eclipse Music

Takaisin