Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri: I

Kuvat:

22.07.2017 12:12


Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri: I

Eclipse Musicin julkaisu kantaa nimeä ”I”. Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri teki musiikkiaan tunnetuksi jo syyskuussa 2016 Suomen kiertueella ja kiilasi heti kiinnostavimpien uusien kotimaisten jazzbändien joukkoon. Finnvox-studiolla äänitetty esikoislevy laajentaa konserttien ohjelmistoa entistä kiinnostavampaan suuntaan.

Pauli Lyytinen Mahgnetia Orkesteri on vahvasti improvisoiva, akustinen kvartetti, joka aloitti toimintansa keväällä 2015. Yhtyeen Juurevat esiintymiset ja maanläheisen lämmin soundi ovat keränneet runsaasti kiitosta. Lyytisen sävelykset sekä tarjoavat otolliset puitteet jokaisen soittajan vahvuuksille, että haastavat yhtyettä tutkimaan myös entuudestaan tuntemattomia alueita. Huippukokoonpanossa soittavat Lyytisen ohella Verneri Pohjola, Eero Tikkanen ja Mika Kallio.

Pauli Lyytinen (s. 1983) on yksi suomalaisen jazzin kuumista nimistä, joka tunnetaan vahvaäänisenä ja omaleimaisena saksofonistina ja säveltäjänä. Viime vuosina Lyytinen on tullut tutuksi mm. yhtyeistä Elifantree, Pauli Lyytinen Machinery, Equally Stupid ja Raoul Björkenheim eCsTaSy.

Verneri Pohjola on kansainvälisesti tunnetuimpia jazzmuusikkojamme, jonka persoonallinen tyyli on tullut tutuksi mm. Ilmiliekki Quartetista ja viimeisimpänä paljon huomiota saaneesta Verneri Pohjola Groupin ”Pekka” – projektista.

Eero Tikkanen on maamme kysytyimpiä kontrabasisteja, joka tunnetaan erinomaisena improvisoijana ja joka on niittänyt mainetta mm. Mopo- ja The Mystic Revelation of Teppo Repo – yhtyeissä.

Mika Kallio on yksi keskeisimpiä ja arvostetuimpia jazzrumpaleitamme, joka soittaa tällä hetkellä aktiivisesti mm. Verneri Pohjola Groupissa, Esa Pietilän yhtyeessä, Mikko Innasen Gourmet -kokoonpanossa.

 

Pauli Lyytinen – saksofonit, Verneri Pohjola – trumpetti, Eero Tikkanen – kontrabasso, Mika Kallio – rummut

Recorded 10/2016 by Risto Hemmi at Finnvox Studios, Helsinki
Mixed by Joonas Saikkonen
Mastered by Petter Eriksson

1. Revelations 09:10
2. Ljubljana 08:25
3. Will o’ the wisp 04:27
4. Adventurous plushies 03:53
5. Lonesome dreamer’s dance 03:45
6. Village fool 06:13
7. Dawn in the backwoods 02:32
8. Triangulum 06:42

All compositions by Pauli Lyytinen except 7 by Pauli Lyytinen and Mika Kallio.

2017 Eclipse Music ECD-201751

 

Takaisin