Raoul Björkenheim Triad: Beyond

Kuvat:

10.04.2017 10:21


Raoul Björkenheim Triad: Beyond

Eclipse Music julkaisee 21.4 mielikuvituksellisesta soitostaan tunnetun Raoul Björkenheim Triadin levyn Beyond.

Raoulin rajoja rikkova kitarointi on saantu kaverikseen rumpali Ilmari Heikinheimon rohkean kompin sekä basisti Ville Rauhalan kekseliään kuvioinnin. Yhdessä suomalaisartistit luovat vaikuttavan pohjan Björkenheimin tutulle tavalle muokata kitaran merkitys soittimena uudelleen. Beyond on vahva esitys kolmikolta, jonka keikat nauttivat mainetta korkeatasoisena näyttämönä virtuoosimaiselle otteelle musiikkiin.

Raoul Björkenheim on vaikuttanut kitaristina jo 80-luvulta ja tullut tunnetuksi useista erilaista kokoonpanoista. Yksi tunnetuimmista on Ecstasy sekä duo Heim(o) jossa myös Heikinheimo on soittanut. Triad tarttuu muita kokoonpanoja rohkeammin kiinni erilaisiin rakenteisiin ja ryhmä leikkii vaikuttavasti erilaisilla teemoilla ja sooloilla.

Ilmari Heikinheimo on rumpalina tullut tunnetuksi yhteistyöstään useiden nimekkäiden progressiivisten jazzimproajien kanssa.

Ville Rauhalan basso on tarttunut kuulijoiden korvaan jo 90-luvun puolivälistä, joten Triad tarjoaa kaikkea muuta kuin tavanomaista sointukulkua levyllään. Beyond on kekseliäs, ilahduttava ja monimuotoinen rytmien liitto tuoden melodioita esille hämmästyttävällä tarkkuudella.

 

Raoul Björkenheim electric guitar, Ville Rauhala double bass, Ilmari Heikinheimo drums & percussion

Produced by Markus Kärki and Raoul Björkenheim
Engineered by Markus Kärki
Recorded 3-6 October 2016 at Magnusborg Studio, Porvoo
Cover art by Reima Nevalainen

1. Act of will  3:39
2. Move on  2:44
3. Defiance  4:02
4. Petals  7:17
5. Katarsis  3:37
6. Beyond  5:54
7. Arise  3:15
8. Blunt stunt  3:21
9. The rain is over  3:53

total playing time 37:48.

Release Date: 21.4.2017

Takaisin