Teho Majamäki: Travelogue

Kuvat:

11.01.2016 15:33


Teho Majamäki: Travelogue

Pitkän linjan muusikko, multi-instrumentalisti ja musiikin käsityöläinen Teho Majamäki julkaisee debyyttilevynsä 22.1.2016. Albumi on monia etnisiä sävyjä sisältävä kerroksellinen matkakertomus, joka on syntynyt viimeisten 15 vuoden aikana matkalla ympäri maailmaa. Se heijastelee monikerroksellisella soundillaan herkullisesti odottamattomia kohtaamisia, tilanteesta toiseen vaihtuvia tunnelmia ja yllätyksellisyyden iloa.

Majamäen albumi on kirjaimellisesti matkapäiväkirja, jonka inspiraatio on peräisin eri puolilta maailmaa. Levyllä hänen rinnallaan kuullaan komea joukko vierailijoita kotimaisen musiikin terävimmästä kärjestä. Mukana oleviin solistivieraisiin kuuluvat Ismo AlankoKarri ”Paleface” MiettinenVille ValoJohanna KurkelaStina KoistinenHossni BoudaliLinda FredrikssonJenia Lubich ja Salla Luhtala. 

– Matkani äänien kerääjänä alkoi vuonna 2000 ja kulki Australian, Tansanian, Japanin, Intian ja Espanjan kautta takaisin Suomeen, Majamäki kertoo. – Soololevy-projekti käynnistyi jo 1990-luvulla ajatuksen tasolla ja nyt se viimein on totta. Päällimmäisenä on tällä hetkellä kiitollisuuden tunne jokaisesta kohtaamisesta.

Juuri kohtaamiset, sattumanvaraiset ja suunnitellut, luotsasivat Majamäkeä halki ajan ja kannustivat säilyttämän unelman erityislaatuisesta soololevystä. Albumin kappaleiden mukana kuulijalla on mahdollisuus hypätä mukaan tarinoihin: savimajaan Ifakara -nimiseen pikkukylään Tansanian sisämaassa, puiselle laiturille Lappiin kuuntelemaan saamelaista joikua, kirkkaita lasten ääniä raikuvaan japanilaiseen lähiöön, Intiaan pyhiä matroja kaikuvaan temppeliin ja Australian subtrooppiseen sademetsään. Ja kun musiikin päästää lähelle itseään, seikkailu on vasta alussa.

– Kappaleiden tarinat ovat syntyneet matkoillani oikeista kohtaamisista. Ne ovat rakkaudentunnustuksia paikoille, joissa olen asunut tai kiitoksia sielukkaille ihmisille, jotka olen saanut kohdata. Ihmisten välisissä kohtaamisessa tärkeintä ei ole niiden kesto, vaan vilpittömyys ja aitous juuri siinä hetkessä. Halu jakaa kokemuksia elämästä. Koen vahvasti, että musiikkia on kaikkialla ympärillämme koko ajan. Jos vain hiljennämme itsemme kuuntelemaan sitä, se soi meille, Majamäki toteaa.

Majamäen kappaleet saivat lisää henkeä ympärilleen Samuli Laihon kanssa sävelletyistä melodioista, joista syntyi idea kutsua levylle vierailevia laulusolisteja. Ville Valo löysi hänelle lähetettyyn kappaleeseen tekstin 100 vuotta vanhasta, Aarni Koudan kirjoittamasta, runosta Lusiferin kannel. Ismo Alanko taas käänsi Espanjassa äänitetyn flamenco-laulajan tekstin suomeksi ja teki siitä oman tulkintansa. Johanna Kurkelan samettiselle tulkinnalle sanat englanniksi loi A.W. Yrjänä. Paleface puolestaan inspiroitui Cesare Borgia –kappaleen tunnelmasta ja kirjoitti itse oman tekstinsä.

Teho Majamäki (s. 1971) on monipuolinen muusikko ja löymäsoitintaiteilija. Hänen pääinstrumenttinsa on vibrafoni, mutta hän soittaa myös marimbaa, putkea, udua ja muita lyömäsoittimia sekä kosketin- ja kielisoittimia. Majamäen tunnetuimpiin projekteihin kuuluu suosittu Ismo Alanko Teholla, joka on duoprojekti Ismo Alangon kanssa. Majamäen viimeisin julkaisu on puhallinsoittaja Tapani Rinteen kanssa tehty Under the Ground, joka näki päivänvalon heinäkuussa Vantaan kehäradan avaamisen yhteydessä. Kaksikon musiikkia kuullaan äänimaisemana tuoreilla asemilla.

 

Musiikki ja kaikki soittimet Teho Majamäki
paitsi: Verneri Pohjola, trumpetti (kappaleet 2,3, 8), Ilmari Pohjola, pasuuna (2, 3, 8), Kari Hulkkonen, basso (1), Linda Fredriksson, saksofoni (4), Jukka Orma, kitara (5)

01. One Thousand Names of God (feat. Johanna Kurkela)
02. Matsumoto (feat. Kanata Okjima, Matsuda Family)
03. Lusifer (feat. Ville Valo)
04. Colours (feat. Linda Fredriksson)
05. Nana (feat. Ismo Alanko, Antonio ”El Fofo” Salazar Heredia)
06. Top Top (feat. Bibi and Mama Mwamalumbili, Anna Mzava & Catherine Mponda)
07. Crystal Mind (feat. Stina Koistinen)
08. Cesare Borgia (feat. Paleface, Hossni Boudali)
09. Kádja (feat. Nillas Holmberg, Ulla Pirttijärvi)
10. Kookaburra (feat. Jenia Lubich)
11. Katoavaista (feat. Salla Luhtala)

Teho Majamäki: Travelogue
UduMoodMusic 2016 (UMMCD-004, julkaisupäivä 22.1.2016)

 

 

Teho Majamäki ”Travelogue”-levyn julkaisukeikka
ke 27.1. klo 20 Tavastia (Urho Kekkosen katu 4-6, Helsinki)
Teho Majamäki (perc), Mamba Assefa (perc), Juuso Hannukainen (perc), Riku Pentti (DJ), Paula Lehtonen & Klaus Nyqvist (VJ)
Vierailijoina Ismo Alanko (voc), Johanna Kurkela (voc), Karri ”Paleface” Miettinen (voc), Stina Koistinen (voc), Hossni Boudali (voc), Salla Luhtala (voc) ja Linda Fredriksson (sax)
Liput 23 €, Tiketti

Takaisin