Tuomas Paukku: Description

Kuvat:

03.01.2017 09:02


Tuomas Paukku: Description

Tuomas Paukku (s. 1984) on laukaalaissyntyinen kitaristi. Tällä hetkellä Jyväskylässä asuva muusikko on opiskellut jazzmusiikkia Tukholman Kungliga Musikhögskolanissa. Paukku on aktiivinen ja tinkimätön säveltäjä, jonka musiikissa moderni jazz etsii uusia tunnelmia, rajoja ja ulottuvuuksia. Nuorella kitaristilla on voimakas palo tehdä sävymaailmaltaan vaihtelevaa ja voimakasta mutta helposti lähestyttävää musiikkia.

Tuomas Paukku Description syntyi Paukun opiskellessa Tukholmassa. Paukku on kokosi ruotsalaiskokoonpanoonsa tarkkaan valikoituja nuoria soittajapersoonallisuuksia. Saksofonisti Johan Christoffersson on Ruotsin seuratuimpia uuden sukupolven puhaltajia, joka on suhteellisen nuoresta iästään huolimatta kerännyt jo läjän arvostettuja palkintoja ja tunnustuksia. Kvintetin pianistina toimii mm. ranskalais-impressionistien pianokappaleiden uudelleen tulkitsemisesta jazzkontekstissa mainetta niittänyt Peter Knudsen. Kontrabassossa kuullaan monessa yhtyeessä mukana olevaa Emil Erikssonia ja rumpalina on Konrad Agnas. Kansainvälisen yhtyeen toiminta on sittemmin hiipunut ja yhtyeen jalanjäljille Paukku on perustanut tuoreen kotimaisen kokoonpanon, Tuomas Paukku Scriptionin.

Tuomas Paukku Description
Tuomas Paukku – kitara, Johan Christoffersson – saksofoni, Peter Knudsen – piano, Emil Eriksson – kontrabasso, Konrad Agnas – rummut

Side A 
Distances (8:05)
Abyss (8:34)

Side B
Climb (4:34)
Placid Currents (5:17)
Finite (8:23)

Tuomas Paukku: Description
Eclipse Music 2016 ,  ELP-20164
Releases November 25 2016

 

Takaisin