Elämäkertateos Markku Johanssonista

Kuvat:

09.05.2018 18:26


Markku Johansson: Tähtien valot

FT musiikintutkija ja tietokirjailija Laura Henriksson on kirjoittanut kapellimestari Markku Johanssonista musiikillisen elämäkerran Tähtien valot – tarinaa musiikista ja elämästä

Markku Johansson on yksi maamme monipuolisimpia musiikin ammattilaisia, joka on kulkenut pitkän tien heinolalaisesta torvensoittoryhmästä ravintolamuusikkouden kautta Pepe & Paradise -yhtyeen trumpetistiksi, Suomen jazztrumpetistien eturiviin, radioon ja televisioon sekä studiomuusikon ja sovittajan töihin.

1970–90-luvuilla Markku osallistui aktiivisesti Uuden Musiikin Orkesteri UMOn perustamiseen ja kehittämiseen niin soittajana kuin orkesterinjohtajanakin. Kevyen musiikin kapellimestarina Markku on ollut kahdenkymmenen vuoden aikana rakentamassa Vantaan Viihdeorkesterista kansainvälistä tasoa olevaa viihdemusiikkiin erikoistunutta täysikokoista sinfoniaorkesteria.

Markku Johanssonin sävelkieli soi tuhansilla studioraidoilla, svengaavissa ja tunnelmallisissa sävellyksissä, suosikkiartistien levytyksissä ja viihdeorkesterikonserttien sävykkäissä sovituksissa.

Kirjaa on saatavilla Musiikkiarkistosta hintaan 20 euroa (+ postikulut).
Musiikkiarkisto, Sörnäisten rantatie 25, 00500 Helsinki • info@musiikkiarkisto.fi • 09-7570040

Takaisin